Stad Utrecht 09.45 uur

Utrecht 21-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november twee mannen aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Bij een sportvereniging aan de Voorveldselaan ging omstreeks 00.55 uur het inbraakalarm af. Onderweg naar de melding zagen agenten ter hoogte van het tunneltje bij de Voorveldselaan twee mannen lopen. De mannen hadden een grote tas bij zich. Beiden werden staande gehouden en gevraagd wat zij in de tas hadden.

In de tas trof de politie een aantal goederen aan die van diefstal afkomstig waren. De mannen 23 en 25 jaar uit Utrecht en Ermelo- werden aangehouden. Onderzoek in de omgeving wees uit dat er ingebroken was in een sportkantine. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontrole Zandpad

UTRECHT Het wijkteam van het politiedistrict Utrecht noord heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 november een verkeerscontrole op het Zandpad uitgevoerd.

Tussen 16.00 en 22.00 uur werden in totaal 27 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Een man werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde. Een andere man werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan. De politie sluit meerdere controles op het Zandpad in de toekomst niet uit.

Onder invloed en zonder rijbewijs een aanrijding veroorzaakt

UTRECHT Op de Laan van Nieuw Guinea vond donderavond een aanrijding plaats waarbij een auto en een aantal fietsen beschadigd raakten.

Een 41-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 21 40 uur met haar voertuig over de Laan van Nieuw Guinea in de richting van de Kanaalstraat. De vrouw verloor de macht over het stuur en ramde een geparkeerd voertuig. Dit voertuig schoof gedeeltelijk de stoep op en plette een aantal fietsen.

Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw onder invloed was. Zij werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 555 ug/l uit. Ook werd duidelijk dat zij niet in het bezit van een rijbewijs was.

Greep uit kassa

UTRECHT Bij een winkel aan de Andesdreef vond donderdagavond een gewapende overval plaats.

Omstreeks 19.45 uur kwam een onbekend gebleven man de winkel binnen. Hij pakte iets uit een schap en wilde afrekenen. Op het moment dat de medewerkster de kassa opendeed pakte hij geld uit de kassa. De medewerkster hield de man nog vast maar moest loslaten toen de man haar bedreigde met een soort bijl.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die voor levensgevaarlijke situaties zorgde en verzet pleegde tijdens zijn aanhouding.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Bataviastraat zeer veel belangstelling hadden voor geparkeerde voertuigen. Een motorrijder van de politie trof in de Kanaalstraat ter hoogte van het Molenpark een bromfietsbestuurder aan die bij het zien van de agent met hoge snelheid wegreed.

De achtervolging werd ingezet. De bromfietsbestuurder reed levensgevaarlijk door de wijk Lombok en reed rakelings langs spelende kinderen, ouderen en andere personen die op het trottoir liepen. Tijdens de achtervolging probeerde de verdachte de agent van zijn motor te trappen. Ter hoogte van het Molenpark bleef de verdachte rondjes rijden en reed daar op een agent in die ternauwernood kon wegspringen en hierdoor lichtgewond raakte.

Uiteindelijk kon een agente het hek van het park dichtgooien waardoor de 18-jarige verdachte uit Utrecht niet meer weg kon. De man kon ondanks veel verzet - worden aangehouden. Tijdens de actie en de aanhouding vond een aantal buurtbewoners het nodig zich met het politieoptreden te bemoeien. De politie hield buiten de 18-jarige Utrecht nog drie mannen aan.