Gemeente Roermond

Roermond, 17 november 2003

Autoschade Peter Brouwers krijgt Natuur- en Milieuprijs Roermond 2003

Vrijdag 21 november wordt voor de tweede maal de Natuur- en Milieuprijs Roermond uitgereikt. Gerard IJff, wethouder van Milieu, zal de prijs overhandigen aan Peter Brouwers, directeur van Autoschade Peter Brouwers BV en indiener van het winnende project. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ¤ 2000,- en een oorkonde.

De prijs wordt toegekend aan de inzending van de heer Brouwers met als titel 'Het vizier gericht op een duurzame bedrijfsvoering'. Dit jaar hebben 11 bedrijven, organisaties en particulieren zich aangemeld voor de prijs. De speciaal ingestelde adviescommissie heeft zich met veel deskundigheid over de binnengekomen inzendingen gebogen en een advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft het advies overgenomen. Met het instellen van deze prijs wil de Gemeente Roermond bijzonder milieugedrag aanmoedigen en duurzame ontwikkeling stimuleren.

Autoschade Peter Brouwers BV staat bekend als een duurzaam bedrijf. Op allerlei gebieden binnen de bedrijfsvoering is het milieubesef diep geworteld. Directeur Peter Brouwers gaat in zijn duurzame bedrijfsvoering dan ook uit van het volgende motto: 'Wat goed is voor het milieu is ook goed voor de mensen!'. De autolakken met oplosmiddelen hebben plaats moeten maken voor verven op waterbasis. Een nieuw lakverwerkingssysteem, voorzien van filters, heeft ervoor gezorgd dat de uitstoot van milieubelastende stoffen tot een minimum is beperkt. Het bedrijf is ook erkend als groene reparateur door het intensieve gebruik van recyclede kunststofonderdelen. Met een speciale techniek worden beschadigde wanden van caravans tegenwoordig gerepareerd in plaats van vervangen. Dit is slechts een kleine greep uit het scala van milieubesparende maatregelen die in dit bedrijf zijn getroffen. De zorg voor de natuur en het milieu houdt voor Peter Brouwers echter niet op bij de techniek. Kennisoverdracht en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap zijn ook tekenen van zijn streven naar duurzaamheid.

Inmiddels heeft dit bedrijf een behoorlijke staat van dienst opgebouwd als het om prijzen gaat. Na het winnen van de Natuur- en Milieuprijs Roermond 2003 is Autoschade Peter Brouwers BV samen met DSM en Océ Technologies BV genomineerd voor de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Prijs van de Provincie Limburg. Tevens is een nominatie behaald bij het 'Ei van Columbus' (prijzen voor Innovatie en Duurzaamheid) van de ministers van VROM, OC&W, EZ, SZW en V&W. De bekendmaking van deze twee prijzen is op 25 november 2003 (MVO-prijs) en op 21 januari 2004 (Ei van Columbus).

De prijsuitreiking van de Natuur- en Milieuprijs Roermond vindt plaats in het bedrijf van Peter Brouwers, gelegen aan de Schouwberg 55 te Roermond. Een prijsuitreiking op locatie biedt de aanwezigen de mogelijkheid om het winnende project met eigen ogen te aanschouwen. Het complete programma voor deze middag is opgenomen in de bijgevoegde uitnodiging.