EVD


Seminar Zakendoen in Egypte en Marokko, 21 november 2003
---

De Marokkaanse en Egyptische markt bieden volop kansen voor Nederlandse exporteurs en investeerders. Vooral Nederlandse bedrijven met kennis van bouw- en infrastructurele projecten zullen een aantrekkelijke markt in deze landen vinden. Tijdens het seminar hoort u van verschillende Nederlandse bedrijven wat hun ervaringen zijn met het uitvoeren van infrastructurele projecten in Egypte en Marokko. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de praktijk van het zakendoen in beide landen en vertegenwoordigers van de African Development Bank (AfDB) en en het EU-project MEDA (Mediterraan Partnerschap) zullen u informeren over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 18 november 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Programma
Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden in het Crowne Plaza Promenade Hotel te Den Haag (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Individueel gesprek
Na het seminar kunt u een individueel gesprek voeren met de heer Verschuur van de African Development Bank. U kunt zich hiervoor opgeven via het Aanmeldingsformulier.

Egypte
Egypte heeft een grote lokale markt en een goede ligging ten opzichte van Europa en de Golfstaten. Het land wil de springplank worden voor de distributie naar de omliggende regio. Maar Egypte heeft te maken met economische problemen. Er is grote behoefte aan investeringen in de sectoren infrastructuur, transport en communicatie. Zo heeft de ontwikkeling van de haveninfrastructuur hoge prioriteit en wordt er fors geïnvesteerd in het spoorwegennet, de internationale luchthaven in Cairo en in markerings- en navigatiesystemen voor het verbeteren van de bevaarbaarheid van de Nijl. De Egyptische overheid wil grote buitenlandse investeerders aantrekken door onder meer belastingvrijstellingen voor beleggingsmaatschappijen, luchtvaartprojecten en projecten op het gebied van toerisme. Nadelen zijn wel de bureaucratie, de ondoorzichtigheid van wet- en regelgeving en een wispelturig douanebeleid. Desondanks biedt Egypte volop interessante mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Marokko
De bouwsector levert een steeds belangrijkere bijdrage aan de Marokkaanse economie. De sector kent sinds 2001 een flinke groei, mede dankzij een uitgebreid overheidsprogramma van sociale woningbouw en infrastructuur.
De bouwsector is voor buitenlandse bedrijven vooral aantrekkelijk vanwege de sterke nadruk van de Marokkaanse overheid op grote bouw- en infrastructurele projecten als basis voor de ontwikkeling van de nationale economie. Pluspunten zijn verder de aanwezigheid van onderaannemers met gekwalificeerd personeel, lage arbeidslonen en een gunstige ligging ten opzichte van Europa.

Spreekdagen
Voorafgaand aan het seminar wordt 20 november de spreekdag Zakendoen in Egypte, Tunesië, Libië, Algerije en Marokko georganiseerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met:
* EVD
Menno Schrok
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: schrok@evd.nl

Voor meer informatie over Egypte en Marokko kunt u de landenpagina en de online publicatie raadplegen:

* Egypte
Landenpublicatie
Online-publicatie

* Marokko
Landenpublicatie
Online-publicatie

Of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor de landen of voor de AfDB:

* Egypte
Laura Ooms
Telefoon: (070) 778 86 03
E-mail: egypte@info.evd.nl

* Marokko
Marjolein Vink
Telefoon: (070) 778 86 06
E-mail: marokko@info.evd.nl

* African Development Bank (AfDB)
Laura Ooms
Telefoon: (070) 778 85 85
E-mail: AFDB@info.evd.nl