Dolfinarium


Dolfinarium Harderwijk wint twee Big Entertainment Awards

IAAPA bekroont Steller zeeleeuwen- en dolfijnenshow

publikatiedatum: 20 november 2003 auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 20 november 2003 - Dolfinarium Harderwijk is op wereldniveau bekroond met twee Big Entertainment Awards tijdens de jaarlijkse uitreiking door de IAAPA gisteren in Orlando (VS). Dolfinarium Harderwijk ontving de tweede prijs in de categorie `Beste live edutainmentshow' voor de Steller zeeleeuwenshow 2003 en de derde prijs in de categorie `Beste show ter wereld rond de 100.000 dollar' voor de winterdolfijnenshow 2002/2003 `Op reis naar het Noorderlicht'. Het is uniek in de geschiedenis van Dolfinarium Harderwijk dat in één keer twee internationale prijzen zijn gewonnen. In 2001 won Dolfinarium Harderwijk reeds de Big E-award voor de winterdolfijnenshow `De Winterwonderparel'.

In de Winterdolfijnenshow speelt het unieke lichtverschijnsel `het Noorderlicht' een belangrijke rol. De gasten worden door de dolfijnen meegenomen op reis naar een magisch kleurspektakel. Het is een betoverende wintershow bestaande uit een combinatie van de prestaties van dolfijnen en trainers aangevuld met show en theater. De educatieve voorstelling met de Steller Zeeleeuwen laat een dag uit het leven van deze bijzondere dieren zien. Dolfinarium Harderwijk is het enige park in Europa waar met een groep Steller Zeeleeuwen een presentatie wordt gegeven voor de gasten.

Voor de categorieën `Beste show ter wereld rond de 100.000 dollar' en `Beste live edutainmentshow' zijn dit jaar honderden inzendingen bij de IAAPA binnengekomen. De jury, bestaande uit de top van vakmensen uit de evenementensector, heeft de eerste prijs voor de `Beste show ter wereld' in de categorie rond de 100.000 dollar, toegekend aan San Diego Zoo. De eerste prijs voor de `Beste live edutainmentshow' is gegaan naar Hershey Park.

De IAAPA, `International Association of Amusementparks and Attractions', is een wereldwijde organisatie van thema- en attractieparken met meer dan 5.000 aangesloten leden uit 91 landen. Jaarlijks wordt een wereldwijde conventie gehouden waarbij het gala van `The Big Entertainment Awards' één van de hoogtepunten vormt. De prijzen geven het park grootse en wereldwijde waardering mee op het gebied van entertainment. In de twee van de 11 categorieën waren, naast het Dolfinarium, verschillende parken wereldwijd genomineerd.

Openingstijden Dolfinarium Harderwijk
Vanaf 27 oktober 2003 is het Dolfinarium alleen op zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 20 december 2003 t/m 4 januari 2004 is het park weer dagelijks geopend (m.u.v. 1e Kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag). De winnende Steller zeeleeuwenshow is tijdens de gehele openingsperiode nog te bewonderen. Vanaf 20 december a.s. is de winterdolfijnenshow `Op reis naar het Noorderlicht' weer te zien. Deze show maakt deel uit van de speciale winteropenstelling van het Dolfinarium. Entreeprijs: EUR 19,25.