Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 november 2003



Doetinchem, aanrijding met letsel


Een 71-jarige vrouw uit 's Heerenberg is gisterenmiddag omstreeks 16.15 uur gewond geraakt toen zij met haar invalidenvoertuig de rijbaan van de Hofstraat overstak en in aanrijding kwam met een auto bestuurd door een 59-jarige Doetinchemmer. De vrouw brak haar arm en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Braamt - hond verdoofd bij aanrijding


De hond van een inwoner uit Zeddam moest gisterenmiddag worden verdoofd om hulpverleners de gelegenheid te geven het dier te helpen nadat het bij een aanrijding met een auto betrokken was geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur op de Zeddamseweg.
De hond kwam bij de aanrijding met zijn poot klem te zitten in een deel van de motorplaat van een 39-jarige man uit 's Heerenberg. Personeel van de dierenambulance trachtte het dier te bevrijden, maar de hond bleef van zich afbijten en een verdoving door een dierenarts was de enige oplossing. Hierna is de hond voor behandeling naar een dierenkliniek in Zeddam vervoerd.


Doetinchem- fietsendief aangehouden.

Een surveillerende agent zag gisterenmiddag rond 17.00 uur op de Havenstraat een 17-jarige jongeman uit die plaats met een afgesloten fiets lopen. Na hem te hebben aangesproken bekende hij al snel de fiets bij het station te hebben gestolen. De jongeman werd aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De fiets, een groene is weer bij het station geplaatst met een briefje aan de benadeelde om aangifte te komen doen. Na verhoor mocht de jongeman later op de avond naar huis.



Lichtenvoorde- snelkraak


Afgelopen nacht rond 03.45 uur vond er bij een supermarkt aan de Varkensmarkt een snelkraak plaats.Onbekenden vernielden de toegangsdeur en forceerden de rolluiken achter de balie waar onder andere sigaretten lagen opgeslagen. Met een hoeveelheid rookwaar ging men er vandoor. Getuigen worden gevraagd om contact met de politie op te nemen.



Winterswijk - alcoholcontrole


Na de eindelijk weer eens gewonnen wedstrijd Nederland- Schotland is er door de politie in samenwerking met 3VO in Winterswijk een alcoholcontrole gehouden. 45 bestuurders heeft men alten blazen en van hen bleken 2 bestuurders boven de 0.5 promille te zitten. Zij hebben een boete gekregen en van één bestuurder is een bloed- en urineproef genomen in verband met druggebruik.
Verder kregen 6 bestuurder en bekeuring omdat hun licht niet in orde was.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --