Gemeente Hoogeveen


---

Donderdag 20 november 2003

Subsidies voor Andreas Manna Stichting en Wereldwinkel Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen heeft twee subsidies verstrekt voor ontwikkelingssamenwerking. De Andreas Manna Stichting krijgt een subsidie van EUR 475,00 om weeskinderen in Kenia en straatkinderen in Ghana te helpen. De Wereldwinkel in Hoogeveen krijgt een subsidie van EUR 950,00 voor een kliniek en een school in Gambia en een opvanghuis in Zuid-Afrika.

De gemeente stelt elk jaar EUR 9.500,00 ter beschikking voor ontwikkelingssamenwerking. Daarvan is dit jaar al EUR 7.525,00 naar veertien andere projecten gegaan.

Ontwikkelingshulp

De Andreas Manna Stichting houdt zich op kleinschalige basis bezig met hulp aan wees-, straat-, en zwerfkinderen in Afrika. De stichting zet projecten op om de leefwereld van deze kinderen te verbeteren.

De Wereldwinkel verkoopt producten die onder eerlijke voorwaarden zijn ingekocht bij producenten in arme landen: zilversmeden, pottenbakkers, koffieboeren. De eerlijke handel van de de Wereldwinkels brengt een rechtvaardige verdeling van de welvaart dichterbij. De medewerkers van de Wereldwinkel zetten zich ook in voor projecten in Gambia en Zuid-Afrika.

Recht op subsidie

Het doel van de subsidieregeling voor ontwikkelingssamenwerking is de betrokkenheid bij de ontwikkelingsproblematiek te vergroten. Alle burgers en organisaties in Hoogeveen die zich bezig houden met ontwikkelingsprojecten kunnen een subsidie aanvragen. Een aanvraagformulier is te verkrijgen bij de afdeling ABJZ van de gemeente. In de aanvraag moet een duidelijke beschrijving van het project staan. Subsidies worden alleen gegeven als het project bedoeld is voor de allerarmste bevolkingen van de wereld. Daarnaast moeten er naast de gemeente ook nog andere subsidiegevers zijn.

© Copyright Gemeente Hoogeveen