Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
74

Directie:
voorlichting

20-11-2003

Status:
informatie

Van der Laan biedt internettende leerling zekerheid

Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) ondertekende gisteren een afrondingsovereenkomst met nl.tree met afspraken over de continuïteit van de internetvoorziening van scholen. Scholen die hun contract met nl.tree (nog) niet willen verlengen kunnen via een overgangsregeling gebruik blijven maken van de diensten van nl.tree. Zo kunnen zij rekenen op een soepele overgang naar een nieuwe aanbieder. De afspraken van Van der Laan met nl.tree moeten voorkomen dat deze scholen tijdelijk niet kunnen internetten of overhaaste beslissingen nemen.

Met nl.tree is overeengekomen dat scholen die dat wensen met nl.tree voor een half jaar een overgangscontract kunnen afsluiten. Scholen hebben vervolgens tot 30 juni iedere maand gelegenheid om het contract te eindigen. Het is hiermee een terugvaloptie voor scholen die niet weten of ze na


1 januari 2004 wel een werkende internetvoorziening hebben. Voor 19 december moeten scholen aangeven of ze van de overgangsregeling gebruik willen maken.

Volgend jaar is de markt voor internetdiensten voor scholen vrij, maar op dit moment hebben de meeste scholen nog een standaardovereenkomst met nl.tree. Nog niet alle scholen hebben een definitieve keuze over hun internetvoorziening gemaakt.

Het ministerie komt de scholen tegemoet met een vergoeding voor de internetvoorziening (gemiddeld ongeveer 18 per leerling) en op www.ispwijzer.nl is de benodigde informatie beschikbaar voor het maken van een keuze voor de internetvoorziening.

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: info@minocw.nl