1e persbericht van donderdag 20 november 2003

Eindhoven 20-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroofd van fiets en geld

Een man van 36 jaar uit het Belgische Alken is woensdagavond beroofd van zijn fiets, twee aanstekers en ongeveer 20 euro. Toen hij rond 22.15 uur door de fietserstunnel van de Lardinoisstraat reed, werd hij door een groep van vijf of zes mannen van zijn fiets getrokken. Terwijl hij op de grond werd vastgehouden, werden zijn zakken doorzocht. Vervolgens gingen de mannen er met zijn spullen vandoor. Ze zijn spoorloos verdwenen.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak

Op de Frederiklaan is donderdag om 6.00 uur een 57-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor heeft ingebroken in een woning aan de Sint Trudostraat. Daar was een ruit vernield en bij het raam waren bloedsporen. In de buurt werd de verdachte aangetroffen, hij bloedde aan zijn hand. Op het eerste gezicht was er bij de inbraak niets gestolen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Tas gestolen

Woensdag tussen 18.45 en 19.00 uur is de tas van een 28-jarige Eindhovense vrouw gestolen. De vrouw liep op de Vrijstraat toen twee personen op een scooter langs kwamen rijden en de tas afpakten. In de tas zat een portemonnee met pasjes, 40,= en £140,=.

Helmond: Verdachte inbraak winkel aangehouden

Woensdag om 23.15 uur is op het Amstelplantsoen een 32-jarige man uit Breda aangehouden. Dat gebeurde nadat bij een kledingzaak in winkelcentrum Brouwhorst de ruit van de toegangsdeur was vernield. Uit de zaak was kleding meegenomen. Een getuige had de dader gezien en zijn signalement aan de politie doorgegeven. De verdachte kon even later aangehouden worden. In de buurt werden diverse kledingstukken gevonden, twee kinderjasjes ontbreken nog. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Kassa met geld weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan de Heuvel is de kassa met daarin ongeveer 50 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 3.00 uur. De ruit van de toegangsdeur werd vernield, waarna de kassa werd meegenomen,

Mariahout: Paardenspullen weg bij inbraak

Woensdag tussen 17.45 en 19.15 uur is ingebroken in een garage bij een woning aan het Bosven. De toegangspoort is opengebroken en van de garage is een ruit ingeslagen. Uit de garage verdwenen een paardentrailer, een marathonwagen, vier paardrijzadels, twee ponyrijzadels en vijf stuks paardentuig.

Valkenswaard: Alcoholcontrole

Op de Eindhovenseweg is in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 35 bestuurders gecontroleerd, 29 van hen moesten op straat blazen en een bestuurder moest op het bureau op het ademanalyseapparaat blazen. Deze laatste, een 19-jarige man uit Valkenswaard, blies bijna 0,7 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Veldhoven: Auto uitgebrand

Donderdagochtend rond 3.00 uur hebben op De Wagenmaker twee autos brandschade opgelopen. Eén van de twee wagen brandde helemaal uit. De andere auto, die ernaast stond geparkeerd, liep aan de linkerkant schade op. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.