Gemeente Grave

Nieuwe publiekswebsite "De Maaswerken"

De website van De Maaswerken is vernieuwd. Met deze nieuwe website wil de projectorganisatie verschillende groepen mensen informeren over de concrete werkzaamheden van diverse deelprojecten en over themas gerelateerd aan het werken aan de Maas. Wanneer de werkzaamheden in 2004 starten, kunnen bewoners via de website de werkzaamheden in hun buurt volgen.

De Maaswerken heeft tot doel op diverse locaties langs de Maas de hoogwaterbescherming te verbeteren. Daarnaast streeft ze verbetering van scheepvaartroutes en ontwikkeling van natuur na. Voor realisatie van deze doelen werkt de organisatie met deelprojecten: Grensmaas (grindwinning en natuurontwikkeling), Zandmaas (rivierverruiming en kaden) en Maasroute (verbetering vaarroute).

Als overheidsorgaan heeft De Maaswerken de taak burgers te informeren over haar plannen en werkzaamheden. Een van de instrumenten die hiervoor is ontwikkeld is de website www.demaaswerken.nl. Dat De Maaswerken volgend jaar de uitvoering in gaat is de voornaamste aanleiding voor het vernieuwen van de website. Maar daarnaast wil de organisatie een groter aantal doelgroepen bedienen, met een breder informatieaanbod. Het aanbod bestaat onder meer uit: informatie over de planning en soort werkzaamheden, nieuwsfeiten en persberichten, achtergronden bij het werken aan de Maas, een bibliotheek, een encyclopedie en informatie over themas als hoogwaterbescherming, archeologie, scheepvaart, delfstoffenwinning, natuurontwikkeling en recreatie.

Om de website te blijven verbeteren, gaat De Maaswerken in 2004 onderzoek doen naar gebruik en waardering van de website. Uitbreiding van de website met speciale aandacht voor de doelgroep jeugd is een van de eerste stappen in de doorontwikkeling van de site.

Projectorganisatie De Maaswerken is een samenwerkingsverband van drie convenantpartners: het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincie Limburg. De convenantpartners bepalen het beleid, projectorganisatie De Maaswerken bereidt voor en voert uit. De organisatie is ondergebracht bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Binnen Rijkswaterstaat vormt De Maaswerken een afzonderlijke projectdirectie. De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat rapporteert over de voortgang van het project aan de Tweede Kamer.