Lekstroom 9.20 uur

Utrecht 20-11-2003 - Persberichten district Lekstroom

Gordelcontrole
NIEUWEGEIN Op woensdag 19 november is een gordelcontrole uitgevoerd op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein tussen 14.30 uur en 16.00 uur. Er werden 16 proces-verbalen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel tijdens het rijden. Ook kregen 2 brommer-/ scooterrijders een proces-verbaal voor het niet dragen van een helm tijdens het rijden.

Verkeersongeval
HAGESTEIN Op woensdag 19 november heeft een ongeval plaatsgevonden op de Vogelenzangseweg. Politie kreeg om 17.50 uur melding van een auto welke op een roadblock was gereden. Daar aangekomen bleken de 5 inzittenden van de auto niet meer aanwezig te zijn. Omstanders gaven aan dat ze de Reijnersteinseweg waren ingelopen. Na een kleine zoektocht werden de 5 personen aangetroffen bij een woning. De 27-jarige Amsterdamse autobestuurder klaagde over pijn in borst en nek. De 25-jarige vrouw uit Utrecht had hoofdletsel en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere drie inzittenden waren ongedeerd. De autobestuurder heeft proces-verbaal gekregen wegens het verlaten van de plaats van het ongeval, het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden.

XTC-onderzoek leidt tot aanhouding verdachten
LOPIK - Een recherche-onderzoek naar xtc in district Lekstroom heeft geleid tot de aanhouding van drie verdachten. De twee hoofdverdachten, een 20-jarige man uit Lopik en een 28-jarige man uit Lopikerkapel, zitten nog vast. De derde verdachte, een 20-jarige man uit Nieuwegein, is, in afwachting van de rechtszitting, in vrijheid gesteld. Het drietal wordt verdacht van handel in harddrugs (xtc).

De twee hoofdverdachten werden voorafgaand aan een doorzoeking van hun woning op 17 oktober jl. aangehouden door de politie. Bij die doorzoeking troffen de agenten in totaal enkele honderden xtc-pillen aan bij de hoofdverdachten.
Beide hoofdverdachten bekenden hun handel in xtc. Afnemers van de harddrugs waren jongeren uit Lopik en bezoekers van partys door het hele land. De politie gaat de jeugd in Lopik tijdens avonddiensten extra controleren op het bezit van xtc (op grond van de Opiumwet).