Drempels weg


Drempels Weg ambassadeurs bezoeken Zeeuws Museum

20-11-2003
Bron: Drempels Weg
Op woensdag 19 november bracht de Drempels Weg campagne een bezoek aan Zeeuws Museum. Dit in Middelburg gevestigde museum heeft een grote, gevarieerde collectie van kunstvoorwerpen. Het beheert bovendien de collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen en de collectie hedendaagse kunst van de Provincie Zeeland. Het museum wil zowel fysiek als virtueel toegankelijker worden voor mensen met een handicap en nodigde daarom onze ambassadeurs uit.

Het Zeeuws museum wordt al enige tijd verbouwd. Een van de doelstellingen van die verbouwing is het museum toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Binnenkort wordt ook gestart met de bouw van een nieuwe site en ook die wil het museum toegankelijk maken voor iedereen.
Yvet Lardinois van de afdeling Communicatie van het museum nodigde de Zeeuwse ambassadeurs uit om meer te vertellen over de drempels op internet. Het werd een leuke, maar ook nuttige ontmoeting.

Tevreden
Tijdens het bezoek vertelden de ambassadeurs over de drempels die zij tegenkomen op internet en waarom dit zo vervelend voor hen is. Yvet Lardinois stelde vragen en legde uit wat de plannen van het Zeeuws museum met internet zijn. Na afloop van de bijeenkomst vertelde ze dat ze veel geleerd had van de ambassadeurs en dat ze hun opmerkingen zou gebruiken bij het realiseren van de nieuwe website. Iedereen ging dan ook met een tevreden gevoel over deze ontmoeting naar huis.