Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-11-2003

Radio
SESJUN
Uitzending donderdag 20 november
Radio 4 ­ 23.00 uur

Gerard kleijn toont nieuw gezicht in sesjun

Na vele samenwerkingen met de meest uiteenlopende jazzmusici laat de Nederlandse trompettist Gerard Kleijn met zijn eigen groep in het TROS-jazzprogramma SESJUN van donderdag 20 november een geheel eigen gezicht zien.

Gerard Kleijn werkte met het Amsterdam Jazz Quintet, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Rosenbergtrio. Hij reisde onder meer door de Verenigde Staten, Mexico, Frankrijk en Kroatië. Na zijn eerste cd (1998) en een daarop volgende tournee werd in 2002 de tweede cd 'Lovequotes' gepresenteerd die goed door het publiek werd ontvangen.

Gerard Kleijn studeerde aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam. Aan het laatst genoemde conservatorium studeerde hij in 1997 af. Verder volgde hij masterclasses bij Claudio Roditi, Bobby Shew en Allen Vizutti. Gerard doceerde zelf aan het Conservatorium van Alkmaar (gastdocent), De Djam en in 1998 gaf hij een masterclass aan het Conservatorium van Mexico-Stad. Kleijn won in 1998 een prijs op het Internationale Jazzconcours van Breda. In 2002 werd hij genomineerd voor de Andersen Jazz-award.