JMW

Acties tegen bezuinigingen op JMW

Wij verzoeken de pers de volgende data te reserveren:

20 november 2003 om 12.00
uur:

aanbieding petitie tegen de bezuiniging op de hulpverlening voor Joodse
oorlogsgetroffenen.

Plaats: hal van de Tweede Kamer, Plein 2, Den Haag

23 november 2003 aanvang 13.00 uur:
manifestatie .Den Haag laat Joodse oorlogsgetroffenen vallen!.
Plaats: Festige, A.J. Ernststraat 102, Amsterdam-Buitenveldert

Als de bezuinigingsplannen van het Kabinet doorgaan zal de hulp- en dienstverlening door Joods Maatschappelijk Werk aan vervolgingsslachtoffers en de naoorlogse generatie vrijwel volledig worden beëindigd.
Om die reden wordt een aantal activiteiten georganiseerd:

Aanbieding petitie tegen bezuiniging op hulpverlening aan Joodse oorlogsgetroffenen
In samenwerking met het Nederlands Auschwitz Comité, het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers (VBV), de vereniging Het Ondergedoken Kind (HOK), de vereniging Joodse OorlogsKinderen (JOK), de stichting Onbekende Kinderen (SOK) en de vereniging Joodse Naoorlogse generatie (JONAG) verspreidt de stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW) op dit moment een petitie tegen de bezuinigingen op de hulpverlening aan Joodse oorlogsgetroffenen. Duizenden petities zijn inmiddels geretourneerd. De petities worden op 20 november 2003 aan de leden van Vaste Kamercommissie voor VWS aangeboden door een delegatie van de Cliëntenraad van JMW en de samenwerkende organisaties. De aanbieding vindt plaats op: 20 november 2003 om 12.00 uur in de hal van de Tweede Kamer, Plein 2 in Den Haag.

Wij nodigen de pers uit om bij deze aanbieding aanwezig te zijn. De mogelijkheid bestaat om een aantal oorlogsgetroffenen te interviewen.

Manifestatie: Den Haag laat Joodse oorlogsgetroffenen vallen! Op zondagmiddag 23 november organiseert JMW in samenwerking met het Nederlands Auschwitz Comité, het VBV, het HOK, het JOK, de SOK en JONAG een manifestatie in Amsterdam. Tijdens de manifestatie zullen Schelto Patijn (oud-burgemeester van Amsterdam) en Mieke Bonn (voormalig ondergedoken kind) het woord voeren. Aansluitend zal er een paneldiscussie plaats vinden. Woordvoerders van alle Tweede Kamerfracties zijn uitgenodigd in het panel zitting te nemen en aan de hand van stellingen en vragen uit de zaal het politieke debat aan te gaan. De manifestatie staat onder leiding van Harry van den Bergh, vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van JMW. De pers is bij deze manifestatie van harte welkom! De manifestatie vindt plaats in Theater Festige, A.J. Ernststraat 102, Amsterdam, aanvang 13.00 uur.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Hans Vuijsje, algemeen directeur, of André Agsteribbe, directiesecretaris, van Joods Maatschappelijk Werk, telefoonnummer: 020-5776516 of e-mail: info@joodswelzijn.nl
Voor algemene informatie over JMW, zie www.joodswelzijn.nl

13 nov 03 15:31