Partij van de Arbeid

11-11-2003

Werkgroep Stedelijke Ontwikkeling op 20 november.

Met als Thema: Samenwerking Almere & Amsterdam

Waar : Stadhuis Amsterdam

Datum : donderdag 20 november

Start : 20.00 uur

Waar : 0239

De Amsterdamse regio kenmerkt zich door een concentratie van werkgelegenheid in de havens en rond Schiphol. Echter de groei van het aantal woningen heeft de afgelopen decennia geen gelijke tred gehouden met de groei van de werkgelegenheid. Het gevolg van deze scheve woon- en werkbalans is een forse dagelijkse pendel, zowel binnen de regio als tussen regios, met grote gevolgen voor de bereikbaarheid. Bij ongewijzigd beleid is de toenemende drukte op de weg een bedreiging voor het economisch functioneren van de hele regio. Om van gedachten te wisselen over de ontwikkeling op de middellange termijn zijn de portefeuillehouders Ruimtelijke Ontwikkeling een aantal keren bijeengekomen in de zogenoemde Noordvleugelconferenties. Verschillende sprekers zullen op de bijeenkomst de deelnemers informeren over de voortgang hierin.

(Bron: http://www.regionalesamenwerking.amsterdam.nl/)

De relatie tussen Almere en Amsterdam steden bestaat nog geen dertig jaar en toch is de wederzijdse verwevenheid en verbondenheid hecht. Vorig jaar heeft de adviescommissie van de WSO de Amsterdamse PvdA gemeenteraadsfractie gevraagd bijzondere aandacht aan de relatie met de gemeente Almere te schenken. Amsterdam en Almere zouden zustersteden moeten worden; op voet van gelijkwaardigheid moet een intensief overleg over ruimtelijke, economische en culturele aspecten op gang komen. Immers Almere en Amsterdam kunnen niet zonder elkaar. De afdeling Almere houdt zelf ook een bijeenkomst over de relatie met Amsterdam. Dit vindt plaats in Almere op 11 december.

(Bron: Http://www.pvda-amsterdam.nl, en website PvdA Almere)

Tijdens de WSO bijeenkomst zullen de deelnemers geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Tijdens de introductie zullen de deelnemers voldoende gegevens meekrijgen, om vervolgens in afzonderlijke werkgroepen verschillende themas te bespreken. In de werkgroepen zal de focus gericht zijn op de realisatie van de gestelde doelen en of de aangedragen oplossing hiervan acceptabel is.

Programma:

20:00 : Welkom door voorzitter en introductie sprekers

20:15 : Introductie

20.45 : Werkgroepen

Wonen - fusie tussen Woningbedrijf Amsterdam met de woningstichting WVA Almere

Werk - o.a. Kamer van Koophandel

Verbindingen - o.a. ROA

22:00 : Terugkoppeling werkgroepen en conclusie

22:30 : Afsluitende Borrel

Voorzitter: Egbert de Vries

Wilt u bij deze bijeenkomst van de Werkgroep Stedelijke Ontwikkeling (WSO) aanwezig zijn, dan verzoeken wij u om u aan te melden bij pvda@raad.amsterdam.nl. Geef hierbij ook aan, aan welke werkgroep u wilt deelnemen. Verder kunt u via dit adres ook mensen aanmelden voor de WSO mailinglist.

De eerste WSO bijeenkomst van 2004 is gepland voor donderdag 12 februari 2004 om 20.00 uur. Schrijf de data in je agenda! Het thema zal zijn: Herstructurering in de Stad, casus: Geuzenveld-Slotermeer.

U kunt voor vragen en/ of verdere informatie contact opnemen met Simone Veldema (fractiemedewerker PvdA, 020-5523477).

Met vriendelijke groet,

Egbert de Vries, Voorzitter Werkgroep Stedelijke Ontwikkeling

Simone Veldema, Fractiemedewerker PvdA, Kamer 2254 /2239 (stadhuis),Telefoon: 020-552.3423

Simone Veldema