Persberichten - 20/11/2003

Umicore - Aandelenaanbod Umicore meer dan viermaal overingeschreven

Umicore heeft met succes het aanbod van 2.400.000 nieuwe aandelen dat ze op 10 november lanceerde, afgerond. Bovendien werd gebruik gemaakt van de overtoewijzingsmogelijkheid van alle 400.000 daartoe voorziene aandelen. Het aanbod kon op een grote belangstelling rekenen vanwege internationale beleggers die op meer dan 9.800.000 aandelen inschreven.

Wat de prioritaire tranche betreft werden 602.531 aandelen aangevraagd, hetgeen wijst op een aanzienlijke deelname aan deze operatie vanwege de bestaande aandeelhouders. De vrije tranche werd opgetrokken van 1.200.000 aandelen tot 1.800.000 aandelen door de toevoeging van de 600.000 aandelen waarop niet ingeschreven werd in het kader van de prioritaire tranche. De vraag naar aandelen in de vrije tranche was bijzonder sterk, want met 9.258.672 aangevraagde aandelen werd het beschikbaar aanbod in deze tranche meer dan vijfmaal overingeschreven.

Na de voltooiing van de bookbuildingprocedure werd de definitieve prijs op 52,60 vastgelegd.

De geografische spreiding van de inschrijvingen wijst op een bijzonder hoge belangstelling vanwege beleggers in het Verenigd Koninkrijk die ongeveer 50% van het aandelenaanbod voor hun rekening namen. Belgische en Franse beleggers namen respectievelijk 15% en 12% van het aanbod voor hun rekening, terwijl Nederland, Canada en Duitsland, samen met nog andere Europese landen, ook heel wat belangstelling vertoonden.

De nieuwe aandelen zullen uitgegeven en genoteerd worden op de Eerste Markt van Euronext Brussels op 26 november 2003.

Dit aandelenaanbod werd gecoördineerd door Fortis Bank en KBC met de medewerking van UBS, RBC Capital Markets en Petercam.

Dit document mag niet, direct of indirect, binnen of naar de Verenigde Staten worden verdeeld. De aandelen van de onderneming mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten tenzij zij op naam zijn of vrijgesteld zijn van registratie. Er zal geen openbaar aanbod van aandelen in de Verenigde Staten of in enig ander rechtsgebied dan België plaatsvinden.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels