Actueel

Beroep tegen weigering om sportgeneeskunde aan te wijzen als medisch specialisme wél mogelijk

Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 20-11-2003

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 19 november bepaald dat beroep tegen de weigering van het Centraal College Medische Specialismen (CCMS) om sportgeneeskunde aan te wijzen als een medisch specialisme wél mogelijk is.
De rechtbank te Utrecht had het beroep van de Vereniging voor Sportgeneeskunde tegen de weigering eerder niet ontvankelijk verklaard omdat het zou gaan om een algemeen verbindende voorschrift, waartegen - op grond van artikel 8:2, aanhef en onder a, van de Algemene wet bestuursrecht - geen beroep kan worden ingesteld.

De Afdeling oordeelt dat de beslissing inhoudende de erkenning van de sportgeneeskunde als medisch specialisme vallend onder het CCMS naar inhoud en strekking moet worden gekwalificeerd als een besluit van algemene strekking niet zijnde een algemeen verbindend voorschrift, waarbij het toepassingsbereik van artikel 14, eerste lid, van de Wet BIG nader wordt bepaald. Een afwijzend besluit, zoals hier aan de orde, deelt in dit rechtskarakter.
Dat leidt tot de conclusie dat artikel 8:2, aanhef en onder a en c, van de Algemene wet bestuursrecht niet aan het instellen van beroep tegen het besluit van het CCMS en het besluit van de Minister in de weg staat. De zaak wordt voor verdere behandeling naar de rechtbank terug verwezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AN8341

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=13743&i=&ti=