Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 19 november 2003

* MAN OVERLEDEN AAN VERWONDINGEN VALPARTIJ IN METROSTATION

(Zie ook persbericht van 18/11/2003)
Woensdag overleed in het Erasmus Medisch Centrum een 28-jarige Rotterdammer aan de gevolgen van een valpartij van zo'n vier meter in het trappenhuis van het metrostation Stadhuis op de Coolsingel. Het slachtoffer was dinsdagmorgen even na vier uur na een avond en nacht stappen, samen met een 28-jarige man en een 22-jarige vrouw (beiden uit Rotterdam), op weg naar de taxistandplaats op de Kruiskade.
Op de Coolsingel, ter hoogte van het metrostation Stadhuis, ontstond tussen de beide mannen een vriendschappelijke stoeipartij, waarbij beiden een val maakten van zo'n vier meter in het trappenhuis. De woensdag overleden 28-jarige Rotterdammer kwam daarbij zo ongelukkig terecht dat hij onder meer zijn nek brak. Hij werd buiten bewustzijn door GGD-personeel met een spoedtransport naar het EMC vervoerd. De andere Rotterdammer liep als gevolg van zijn val hoofdletsel op en werd eveneens naar het EMC gebracht. Uit onderzoek door de recherche van het district Rotterdam-Centrum kwam al snel vast te staan dat er sprake was van een vriendschappelijke stoeipartij in een jolige bui van de beide mannen.


* ARBEIDSONGEVAL
Woensdagmorgen omstreeks twee uur raakte een 21-jarige man uit Zwartewaal gewond tijdens roeierswerkzaamheden op een tankschip in de 2e Werkhaven. Het slachtoffer was met enkele collega's bezig om trossen naar een langszij afgemeerd zeeschip over te brengen. Toen hij op de tanker de zogenaamde voorspring wilde overbrengen, blies een overdrukventiel van het tankschip plotseling stoom af. In de stoomwolk bevonden zich fenolkristallen, die het slachtoffer in zijn gezicht kreeg. Hij werd met irriterende ogen en huidklachten in zijn gezicht overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Drie bemanningsleden van de tanker werden even later ook met klachten naar het ziekenhuis gebracht, waar zij eveneens werden behandeld.
De recherche van De Zeehavenpolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* RUIM EEN KILO COCAïNE IN WONING IN BESLAG GENOMEN

SPIJKENISSE - Donderdag wordt een 29-jarige man uit Spijkenisse voorgeleid aan de Officier van Justitie wegens het in het bezit hebben van 1,2 kilo cocaïne. Op grond van de Opiumwet werd dinsdagmorgen rond half twaalf door rechercheurs van het district De Eilanden in zijn woning in de Neptunusstraat een inval gedaan. In een kast in de woonkamer werd de cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.
De 29-jarige bewoner werd, evenals zijn even oude vriendin, aangehouden. De man werd later in verzekering gesteld, terwijl zijn vriendin na verhoor werd heengezonden. Ochtenduitgave woensdag 19 november 2003
Vernieuwd bericht/aanvulling
een kleine hennepplantage gevonden en in beslag genomen. Bij een doorzoeking van de woning van de man in de Engelsestraat werden twee vuurwapens, een grote hoeveelheid munitie, een munitiepers en reloadmachine en een busje cs-gas aangetroffen en in beslag genomen. Tevens waren in de woning twee hennepkwekerijen aanwezig, die in opdracht van de officier van justitie werden vernietigd.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmorgen rond kwart over tien werd op grond van de Opiumwet door politiepersoneel van het Bureau Krimpen aan den IJssel (district Oost) een onderzoek in een woning aan de Lavendel ingesteld. Twee kamers op de eerste verdieping bleken te zijn ingericht als hennepkwekerij. In totaal werden 325 hennepplanten, die even tevoren waren geoogst, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Tegen de 33-jarige bewoner, die niet thuis was, wordt een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
MAASSLUIS/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezocht en Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag op de Dr. Albert Schweitzerdreef (Maassluis), Laan op Zuid en Westzeedijk en 's avonds op de Tjalklaan en Statenweg, alle in Rotterdam, radarsnelheidscontroles. Tussen kwart voor drie en kwart over vier namen op de Dr. Albert Schweitzerdreef 7 van de 225 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Op de Laan op Zuid, waar tussen vier uur en half zes werd gecontroleerd, overschreden 29 van de 720 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers harder dan de toegestane '50'. Hoogste score: 72 km/uur. Tussen vier uur en half zes werd, in beide rijrichtingen, gecontroleerd op de Westzeedijk. Van de totaal 2056 langs de radarwagens rijdende automobilisten kunnen er binnenkort 90 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 80 km/uur. Op de Tjalklaan werd dinsdagavond tussen kwart voor acht en half tien gecontroleerd. Vijftig van de 870 passerende automobilisten hielden het paspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 95 km/uur in plaats van '50'. Tussen acht uur en kwart voor tien flitste de snelheidsradar op de Statenweg 61 van de 960 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 88 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan.


* ALGEMENE VERKEERS- EN ALCOHOLCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdag van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds een algemene verkeers- en alcoholcontrole op de Nieuwe Binnenweg en Mathenesserlaan. In totaal werden 56 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten en bromfietsberijders voor onder meer geen gordel om, rijden door rood, niet handsfree bellen, geen helm op en geen bromfietscertificaat. Eén automobilist bleek met een slok teveel op achter het stuur te zitten.


* MAN BEROOFD VAN SCOOTER
Dinsdagavond omstreeks half elf werd op de Groene Kruisweg, een veertigjarige man uit Spijkenisse beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer reed samen met een collega (ook op een bromscooter) op het fietspad onderweg naar zijn werk, toen er plotseling twee onbekende jongemannen midden op het fietspad sprongen. Zij probeerden eerst de collega van het slachtoffer van zijn bromscooter te trappen. Toen dit niet lukte werd het slachtoffer vastgepakt en van zijn scooter gesleurd. Omdat hij zijn scooter bleef vasthouden, werd hij geschopt en geslagen. De man raakte door de val en mishandeling gewond aan zijn benen. De belagers gingen er vervolgens vandoor met de bromscooter. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.


* BRAND IN KELDER - HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT

Dinsdagavond omstreeks half tien werd een brand ontdekt in een kelder van een pand aan de Schermlaan. De brand zou zijn ontstaan in de elektriciteitskast. In de bovengelegen woning waren de bewoners niet aanwezig. De brandweer bluste de brand. In de kelder werd een hennepkwekerij ontdekt, waar zo'n 500 hennepplantjes stonden. De hennepkwekerij zal worden ontmanteld. De politie van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.