Politie Flevoland

Verdachte aangehouden voor fraude

Almere 19-11-2003 - De Almeerse politie heeft een 33-jarige medewerker van de SNS-bank uit Almere aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau en moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. De rechter-commissaris beslist of hij in bewaring wordt gesteld.

De medewerker wordt ervan verdacht moedwillig onder valse voorwendselen leningen verstrekt te hebben. Daarbij werd gebruik gemaakt van valse loonstroken en geleende of gestolen paspoorten. Omdat de leningen klein waren (tot 25.000 euro) kon de medewerker de controlesystemen omzeilen en zelfstandig de leningen verstrekken. Of hij onder druk werd gezet of deel uitmaakte van een criminele organisatie is nog niet bekend. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de fraude beperkt is gebleven tot het filiaal in Almere.

De zaak kwam aan het licht toen iemand op wiens naam een lening was afgesloten, zich meldde bij de politie. Uit onderzoek bij de SNS-bank groeide het vermoeden dat op naam van tientallen mensen op dergelijke wijze een lening is verstrekt. Tot nu toe heeft de politie twee aangiftes opgenomen.

Een rechercheteam onderzoekt de zaak en krijgt daarbij ondersteuning van gespecialiseerde financieel rechercheurs en de afdeling Veiligheidszaken van de SNS-bank. Dit onderzoek zal enige maanden in beslag nemen.

Als er meer te melden is over de afloop van dit onderzoek, dan leest u dat op deze site.