Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 03/175

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

19 november 2003

Nr. 03/175

CWI ondersteunt UWV bij toetsing verwijtbare werkloosheid

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) zal bij het toetsen van verwijtbare werkloosheid worden ondersteund door CWI (Centra voor Werk en Inkomen). UWV heeft met CWI afgesproken dat deze instelling advies geeft bij de beoordeling van ontslagen die het gevolg zijn van reorganisaties en waarvoor geen ontslagvergunning is verleend. UWV heeft deze informatie nodig om te bepalen of iemand voor een werkloosheidsuitkering in aanmerking komt. Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze samenwerking, bedoeld om het bestaande beleid beter te kunnen uitvoeren, goedgekeurd.

Minister De Geus hoopt met het intensiever toetsen van ontslagen die plaats hebben gevonden zonder ontslagvergunning van CWI, de instroom in de WW te beperken tot die gevallen waarbij ontslag ook echt onvermijdelijk is. Onnodige instroom in de WW kan zo worden voorkomen. De samenwerking loopt voorlopig tot 1 januari 2005. Medio 2004 wordt bekeken of de samenwerking tussen UWV en CWI ook na die tijd wordt voortgezet.

Aan CWI zullen alleen die gevallen worden voorgelegd waarbij twijfel bestaat over de onvermijdelijkheid van het bedrijfseconomische ontslag én wanneer de betrokkene (zonder goede reden) heeft ingestemd met het ontslag. Bij verwijtbaar ontslag kan geen aanspraak worden gemaakt op een werkloosheidsuitkering. De eindverantwoordelijkheid over de beslissing over al dan niet verwijtbare werkloosheid en het toekennen van een werkloosheidsuitkering blijft liggen bij UWV.

CWI helpt UWV bij de toetsing van ontslagen omdat CWI beschikt over de bedrijfseconomische kennis die nodig is bij de beoordeling van ontslag. Bij UWV, die het recht op een uitkering bepaalt, ontbreekt die expertise. De onvermijdelijkheid van het ontslag wordt beoordeeld op basis van de gebruikelijke criteria: Was het ontslag bedrijfseconomisch noodzakelijk? Is het `last in first out'- of afspiegelingsbeginsel goed toegepast? En was herplaatsing in andere functies mogelijk?

2003