Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 19-11-2003 - Persberichten district Binnensticht

Winkeldiefstal
ZEIST- Op woensdagochtend werd een vrouw aangehouden na een diefstal. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw een jas uit een winkel wegnam gelegen aan de Oude Arnhemseweg. De vrouw probeerde met een lange haak via de brievenbus en jas uit de winkel te hengelen. Een getuige zag dat de vrouw beet kreeg een de jas via de brievenbus naar buiten trok. De gewaarschuwde agenten hielden de vrouw, 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, waarna en ze werd ingesloten voor verhoor.

Overval
ZEIST- Op dinsdagochtend vond er een overval plaats op een winkel. Omstreeks 17.25 uur kwam een onbekend persoon de winkel aan de Hoog Kanje binnen en bedreigde de winkelier met een mes. De winkelier moest een onbekend geldbedrag afgeven en hierna verdween de overvaller weer. Signalement overvaller: man met licht getinte huidskleur, 20/25 jaar oud, 1.70 a 1.80m lang, normaal postuur en hij droeg een blauw mutsje. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844.

Verkeerscontrole
ZEIST- Op dinsdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Amersfoortseweg. In totaal kregen 25 personen een bekeuring voor onder andere; het niet dragen van de autogordel, niet handsfree telefoneren en het voeren van mistverlichting.

Doorrijden na aanrijding
BILTHOVEN- Op dinsdagmiddag raakte een meisje gewond nadat ze was aangereden door een auto. Omstreeks 15.00 uur reed een 15-jarige meisje uit Soest over de Jan Steenlaan. Achterop haar fiets zat een 12-jarige vriendin. De meisjes reden uiterst rechts, en een tegemoetkomende auto hield niet voldoende rechts en reed de meisjes aan. De dames kwamen ten val en het 15-jarige meisje liep verwondingen op aan haar been en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Het 12-jarige meisje raakte niet gewond. De automobilist reed zonder zich te ontfermen over het slachtoffer door. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844.