Gemeente Delfzijl

Persbericht

18/11/2003
Aanwijzing brandplaatsen nieuwjaarsvuren gemeente Delfzijl Gemeente Delfzijl besluit aantal brandplaatsen Oud en Nieuw te verminderen

INFORMATIE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten wederom het aantal brandplaatsen tijdens Oud en Nieuw te verminderen. Verder is het college voornemens volgend jaar met een notitie te komen waarin zij zich uitspreekt over het nog verder terugdringen van het aantal brandplaatsen tijdens de jaarwisseling dan wel het instellen van een algeheel stook- verbod.
De wet milieubeheer verbiedt het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen maar biedt tevens een ontheffingsmogelijkheid aan het college. Uit milieuoverwegingen wordt er door de overheid sterk op aangedrongen zo min mogelijk brandplaatsen toe te staan.

Aanwijzing brandplaatsen nieuwjaarsvuren in de gemeente Delfzijl Zoals ieder jaar zijn er in de gemeente Delfzijl weer plaatsen aangewezen, waar tijdens de jaarwisseling 2003/2004 een zogenaamd nieuwjaarsvuur mag worden aangelegd en ontstoken. Een nieuwjaarsvuur mag worden aangelegd en ontstoken op de volgende plekken:

Delfzijl Noord:
Limfjord tegenover 2e Kustwegflat, nabij het fietspad. Middelplaat nabij Horsbornplaat.
Delfzijl overige:
In de berm Weg naar den Dam tegenover de Hoefsmederij. Jan van Galenstraat/Wettersteinstraat/Piet Heinstraat op het grasveld. Grasstrook tussen Farmsumerzijl en Hogelandsterweg ter hoogte van huisnummer 5.
Prins Bernhardlaan ter hoogte van huisnummers 46 en 48. Bierum:
Sportveld bij de Spijksterweg.
Holwierde:
Parkeerplaats bij voetbalveld aan de Hoofdweg (op een aan te leggen zandplaat).
Losdorp:
"het parkje Losdorp".
Spijk:
Speelveld aan de Alberdaweg.
Termunterzijl:
Inrit naar het gemaal (op een aan te leggen zandplaat). Wagenborgen:
Nabij de recreatieplas.
Woldendorp:
In de berm langs de A.E. Gorterweg (ter hoogte van huisnummer 90).

Op de aangewezen brandplaatsen mogen alleen kerstbomen en onbehandeld hout worden verbrand.
Het is dus verboden op de brandplaatsen autobanden, autowrakken, olievaten, bankstellen en dergelijke voorwerpen en/of stoffen te deponeren. Gemeente, brandweer en politie zullen gezamenlijk controleren op de aanwezigheid van deze verboden afvalstoffen.

Het aanleggen van brandstapels op andere plekken dan welke in de lijst hiervoor zijn genoemd is niet toegestaan en daartegen zal worden opgetreden. Het is bovendien niet toegestaan kerstbomen en onbehandeld hout eerder dan 29 december 2003 te deponeren op de vermelde gedoogplaatsen. Ook hiertegen zal door de politie streng worden opgetreden.