Nederlands Uitgeversverbond

Afvalbeheersbijdrage in het 1ste kwartaal 2004

In Het financieele Dagblad van 18 november 2003 wordt melding gemaakt van een heffing op papier en karton van 0,3 eurocent per kilo in het eerste kwartaal 2004.
Aangezien deze berichtgeving onvolledig is, volgt hieronder de volledige tekst inzake het door de Stichting Papier Recycling Nederland genomen besluit.

De hoogte van de eenmalige heffing (afvalbeheersbijdrage) op papier en karton voor het eerste kwartaal 2004 is als volgt:
* Een generieke bijdrage van 0,3 eurocent/kg verhoogd met de specifieke toeslag van 0,45 eurocent/kg. Deze heffing, in totaal dus 0,75 eurocent per kilo of 7,50 per ton, geldt voor alle rotatiepapieren, enveloppen en andere geïmporteerde grafische producten van papier of karton. De geïmporteerde grafische producten betreffen al het met letters en/of illustraties bedrukte papier of karton.


* Voor alle overige soorten papier en karton en alle overige geïmporteerde producten van papier of karton die niet onder de eerstgenoemde groep vallen, geldt uitsluitend de generieke heffing van 0,3 eurocent per kilo of 3,00 per ton (exclusief BTW)


---