Gemeente Lingewaard


Wethouder Hendrikx bezoekt scholen

Foto bezoek wethouder Hendrikx Van oktober tot en met december bezoekt wethouder J. Hendrikx alle twintig scholen in de gemeente. Hij gaat daarbij vergezeld van ambtenaren van de afdeling welzijn en onderwijs. Afgelopen vrijdag bezocht de wethouder de speciale school voor basisonderwijs St. Werenfridus en openbare basisschool de Regenboog in Bemmel.

In overleg met de schooldirecties wordt voor elk bezoek een agenda opgesteld. Aan de orde komen zaken als het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid, de financiën van de gemeente, de ervaringen met de zorgteams en de huisvesting.

De bezoeken van de gemeente worden door de scholen als positief ervaren. Schooldirecties kunnen direct hun problemen op bestuurlijk niveau bespreekbaar maken bij de gemeente. Ook wethouder Hendrikx ervaart het directe contact met het veld als zeer leerzaam.

Wel moet worden gewaakt voor het idee dat met een bezoek van de wethouder alle problemen kunnen worden opgelost. In ieder geval wordt het directe contact tussen de scholen en de gemeente bevordert. Zo ontstaat er meer begrip voor de wederzijdse problemen, maar ook waardering voor de werkzaamheden en activiteiten die van beide kanten worden ondernomen om het onderwijs in de gemeente Lingewaard zo optimaal mogelijk gestalte te geven.

In het kader van de herindeling heeft wethouder Hendrikx twee jaar geleden alle scholen een kennismakingsbezoek gebracht. Dit leverde toen zoveel positieve reacties op, dat is besloten de bezoeken dit jaar te herhalen.

Bericht geplaatst op 18 november 2003