Gemeente Tilburg

14-11-2003
Minister De Graaf bezoekt maandag Tilburg
Minister bezoekt o.a. Wilhelminapark en Uitvindersbuurt

Maandag 17 november brengt minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (BVK) een werkbezoek aan Tilburg. Hij brengt in dit kader een bezoek aan de omgeving van het Wilhelminapark, aan Traverse en aan het herstructureringsproject Trouwlaan/Uitvindersbuurt.

Centraal in het bezoek staat het Grotestedenbeleid. De minister wordt ontvangen door het gemeentebestuur met een eenvoudige lunch in De Pollepel. Dit is een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen. Samen met wethouder Visschers (Grotestedenbeleid) en wethouder Mevis (integratie en minderheden) zitten leden van het Platform 5041, de bewonersorganisatie voor het Wilhelminapark e.o., aan tafel met de minister.

Na de lunch volgt een wandeling langs het Wilhelminapark. Tijdens een korte stop brengt minister de Graaf een bezoek aan dienstencentrum Traverse, een opvang voor dak- en thuislozen met daarin een gebruikersruimte voor drugsverslaafden. De delegatie verplaatst zich hierna richting Uitvindersbuurt.
Met een rondwandeling in de Uitvindersbuurt krijgt de minister zicht op de herstructurering van deze buurt. Deze herstructurering gebeurt gedeeltelijk met geld uit het Grotestedenbeleid. Hier spreekt de minister ook met buurtbewoners.
Na dit onderdeel vindt nog bestuurlijk overleg plaats. Om 16.45 eindigt het bezoek aan Tilburg van minister De Graaf.