Politie Limburg-Zuid

Drugshandelaren aangehouden

Voerendaal 17-11-2003 - Vrijdagavond 14 november 2003, omstreeks 18.30 uur, werden in een woning in Klimmen 2 personen aangehouden in verband met handel in harddrugs. De politie, die in dit onderzoek samenwerkte met de Koninklijke Marechaussee, had aanwijzingen gekregen dat door het tweetal daarin gehandeld zou worden.

De politie betrapte de 40- en 27-jarige man en vrouw -beiden inwoners van Klimmen- bij een deal op een parkeerplaats in Landgraaf. De koper, een 27-jarige inwoner van Hoensbroek, werd ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bleek 8 gram cocaïne gekocht te hebben. Na verhoor en tegen betaling van een transactiebedrag van 230,= werd de Hoensbroekenaar heengezonden.

Vervolgens verrichtte de politie een onderzoek in de woning van het tweetal en trof daarbij 33 bolletjes cocaïne (totaal ruim 27 gram) en een geldbedrag van ruim 1300,= aan. Bovendien werden een spuitbusje met traangas en weegschaaltjes voor het afwegen van verdovende middelen aangetroffen. De drugs en andere genoemde goederen werden in beslag genomen.

Het verdachte tweetal werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en aldaar in verzekerde bewaring gesteld. Zij worden 18 november 2003 voorgeleid voor de officier van justitie in Maastricht.