HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

17 november 2003

Forse groei inschrijvingen studenten Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam verheugt zich in een forse stijging van het aantal inschrijvingen van nieuwe studenten voor dit studiejaar 2003/2004. Het aantal inschrijvingen voor alle opleidingen (voltijd, duaal en deeltijd) was in de officiële telling van 1 oktober met ruim 13 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep in Groningen. In vrijwel alle sectoren van de HvA is het aantal inschrijvingen gegroeid.

In de eerste week van oktober registreerde de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) een eindtotaal van 7.903 inschrijvingen voor de voltijd-, duale en deeltijdopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam; in dezelfde periode vorig jaar bedroeg het aantal inschrijvingen van studenten 6.977. Dit impliceert een absolute winst van 926 ingeschreven studenten meer, hetgeen neerkomt op een groei van 13,27 procent. De HvA komt met deze nieuwe aanwas op een totaal van 21.095 ingeschreven studenten.
Opvallend is dat over alle opleidingen een gemiddelde groei heeft plaats gevonden van 21,09 procent. Alleen bij de IT-gerelateerde opleidingen is een terugval te bespeuren die in lijn is met de economische en marktontwikkelingen. Het hoge positieve gemiddelde is met name te danken aan het goed inspelen op marktontwikkelingen door middel van het vernieuwen van opleidingen en het neerzetten van nieuwe opleidingen. Verder wordt veel aandacht besteed aan het up-to-date houden van alle opleidingen.
Opleidingen die bijzonder goed scoren zijn: Reclame-, Marketing- en Communicatiemanager, Redacteur/Productmanager,
Uitgever/Marketingmanager, HBO Rechten, Fysiotherapie, Interactieve Media, Geschiedenis 2e graads, Engels 2e graads, Fashion Management, Concepts & Brands (Visual Marketing), Human Logistics, Vastgoedkunde, Aviation, en Engineering, Design & Innovation.

Meer informatie over de HvA vindt u op www.hva.nl

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Astrid Prummel, persvoorlichter van de HvA, telefoon 020-570 26 08

17 nov 03 15:50