Bartiméus


vernieuwde website Bartiméus

Feestelijke lancering vernieuwde website Bartiméus

Woensdag 12 november was het zover; de vernieuwde Bartiméus-website is officieel geopend. Vanaf dit moment biedt de site nieuwe interactieve mogelijkheden zoals webconsult, online cursusadvies, digitale nieuwsbrief en online contact zoeken met anderen via een forum. Het meest bijzondere is dat de site nu toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. Dit betekend bijvoorbeeld dat deze site te vergroten is, te lezen is met een brailleleesregel en met spraakapparatuur.

Deze feestelijke dag stond naast de officiële opening ook in het teken van het Europees Jaar voor mensen met een Handicap. Ter gelegenheid hiervan was er een bijzondere wedstrijd georganiseerd. Twaalf ziende en twaalf slechtziende en blinde kinderen hebben de hele middag onder leiding van Jack Spijkerman met elkaar samengewerkt met een computer. De 24 kinderen hielden zich de middag bezig met het spelen van een internetgame, het beantwoorden van vragen met behulp van internet en het in elkaar zetten van losse computeronderdelen.

Alle kinderen hebben dezelfde opdrachten uitgevoerd, zodat duidelijk wordt dat het hebben van een handicap niet betekend, dat je niet gewoon mee kunt doen. Met deze middag wil Bartiméus aandacht vragen voor de gelijke behandeling van mensen met een visuele beperking. Visueel gehandicapten hebben precies dezelfde rechten als ieder ander mens. Slechtzienden of blinden moeten ook gebruik kunnen maken van de voordelen van internet.

Voor mensen die het werk van Bartiméus willen steunen biedt de vernieuwde site ook uitkomst, het is mogelijk om een project van Bartiméus te kiezen om voor te sparen. Bijvoorbeeld een tandem voor cliënten, een snoezelruimte of aangepaste computerapparatuur voor de fietsenwerkplaats.

Er zijn slechts dertien sites in Nederland die voldoen aan de Drempels Weg Richtlijnen en de Prioriteit 1 Richtlijnen van W3C. De nieuwe website is getest door Design4all en heeft daarmee het hoogste niveau van het Drempels Weg keurmerk.