Gemeente Hulst


Persbericht - 17.11.2003

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Op zaterdag 15 november 2003 vond in het Dorpshuis te Terhole om 19.00 uur een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van RK EHBO-vereniging De Samaritaan plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben mevrouw R.L. van Eetvelt - Hemelaar en mevrouw G.E. van Geertruij - Pieters beiden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Mevrouw van Eetvelt - Hemelaar is reeds vanaf het prille begin lid van de betreffende EHBO-vereniging. Vanaf 1969 nam zij de functie van penningmeester op zich. Deze functie legt mevrouw van Eetvelt Hemelaar op 15 november 2003 na 34 jaar - neer.
Naast haar inzet voor de jubilerende EHBO-vereniging is mevrouw van Eetvelt Hemelaar kosteres te Terhole. Deze taak vervult zij reeds met grote toewijding.
Ook de Fanfare Excelsior en Carnavalsvereniging De Loetzers uit Terhole kunnen al ruim 30 jaar rekenen op de inzet van mevrouw van Eetvelt- Hemelaar.
Als vrijwilligster past ze bijvoorbeeld met regelmaat kostuums aan en is ze paraat als de jaarlijkse wafelbakactie op het programma staat.

Mevrouw van Geertruij Pieters is net als mevrouw van Eetvelt Hemelaar
- reeds 40 jaar lid van RK EHBO-vereniging De Samaritaan. In deze 40 jaar vervulde zij 36 jaar lang de functie van secretaris. Mevrouw van Geertruij Pieters legt deze functie op 15 november 2003 neer.

Beide dames zijn benoemd tot Ridder in de 6e graad, zijnde lid in de Orde van Oranje Nassau.
Namens Hare Majesteit de Koningin heeft burgemeester J.F. Mulder deze Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw R.L. van Eetvelt Hemelaar en mevrouw G.E. van Geertruij Pieters overhandigd.
---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl