Gemeente Ede

Composteren = 20 euro incasseren

20,00 EURO SUBSIDIE OP AANSCHAF COMPOSTVAT

Gemeente subsidieert aanschaf compostvat

Woont u in de gemeente Ede en heeft u een eigen tuin bij uw woning of heeft u een volkstuin? Koop dan nu een compostvat, want u krijgt van de gemeente EUR 20,- subsidie. De actie loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2003.

Hoe krijgt u de subsidie?
U krijgt het bedrag van EUR 20,- gestort op uw bank- of girorekening nadat u een compostvat heeft gekocht. Het enige wat u hoeft te doen is DEZE B O N in te vullen en samen met de originele kassabon vóór 31 januari 2004 op te sturen naar de gemeente. Het adres staat op de bon vermeld. Per huishouden mag er maximaal 1 formulier worden opgestuurd. Foto: compostvat

U kunt alleen aanspraak maken op de subsidie als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

* u heeft een origineel vat of container gekocht, dat primair bedoeld is om zelf GFT-afval te composteren (dus géén subsidie op alllerlei andere materialen waarmee u zelf een compostvat heeft gebouwd);

* u heeft het vat gekocht in de gemeente Ede en in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2003;

* u heeft het vat gekocht voor eigen, particulier gebruik (dus niet voor derden of voor bedrijven);

* u heeft de bon volledig ingevuld en samen met de originele kassabon vóór 31 januari 2004 opgestuurd naar de gemeente;
* op de kassabon staan naam en vestigingsplaats vermeld van het bedrijf waar u het compostvat heeft gekocht.

Als u aan deze voorwaarden voldoet dan krijgt u uiterlijk 1 februari 2004 het subsidiebedrag op uw rekening gestort.

Waarom zelf composteren?
Compost is goed voor uw sier- of groentetuin. Het verbetert de structuur van de bodem en zorgt voor gezonde, sterke planten, die minder gevoelig zijn voor ziekten. Zelf composteren van uw eigen groente-, fruit- en tuinafval levert goedkope compost van een prima kwaliteit. Bovendien helpt u de gemeente om de kosten voor verwerking van huishoudelijk afval te verminderen. Het gescheiden inzamelen van GFT-afval is al goed. Maar zelf composteren is goedkoper én beter voor het milieu.
Het is wel belangrijk dat u met enige voorkennis begint met het vullen van uw compostvat. Het kan anders op een teleurstelling uitlopen. Om u op weg te helpen heeft de gemeente voor u de folder ` Composteren? Zelf doen!` gemaakt. De folder is onder andere verkrijgbaar bij diverse tuincentra en het Milieu-infocentrum (Floreslaan Ede), of hier bij folders. Kijk bij Milieu.

Bijgewerkt op: 3 oktober 2003