Politie Flevoland

Fietsverlichting in Dronten

Dronten 17-11-2003 -

Week de tijd voor licht op de fiets

De dagen zijn korter. Het is langer donker. Doet uw fietslicht het wel? Nee? Dan geeft de politie in Dronten u nu nog één week de tijd om dit in orde te maken. Heeft u maandag 24 november geen licht op uw fiets of bromfiets dan betekent dat een boete van minimaal 14 euro.

Aangezien het eerder donker wordt is het belangrijk dat de fietsverlichting in orde is. Vooral binnen de bebouwde kom val je als fietser absoluut niet op. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Als fietser ben je kwetsbaar. Een fiets geeft immers geen enkele bescherming bij een aanrijding. Daarom gaat de politie binnenkort extra controleren. Zij wil hiermee een signaal afgeven naar de fietsers, zodat dezen zich bewust worden van de gevaren om zonder verlichting te fietsen.

Waarschuwen
De politie geeft de inwoners de tijd om hun verlichting in orde te maken. Zij waarschuwt één week. Daarna krijgen fietsers zonder de vereiste verlichting een boete. Geen voorlicht of achterlicht kost 14 euro. Beide lichten niet aan? Dat is dan 23 euro.

Tip
Tip voor mensen die al zo vaak hun verlichting hebben laten maken, of bij wie de verlichting vaak wordt vernield: Bij de rijwielhandel en andere speciaalzaken is verlichting op batterijen te koop. Deze verlichting kan je gemakkelijk op je fiets klikken en bij het stallen van je fiets weer gemakkelijk meenemen. Dan heb je altijd goede verlichting.