Gemeente Ede

Nummer 253 / Ede, 14 november 2003

Burgemeester R.C. Robbertsen verwelkomt zaterdagmiddag Sint Nicolaas:

Opening van expositie Nellestein&Nellestein in Bennekom

en nieuw scoutinggebouw Jan Hilgersgroep in Ede

Burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede heeft dezer dagen verschillende openingsactiviteiten op zijn agenda staan. Vrijdagavond 14 november opent hij in Bennekom de schilderijenexpositie Nellestein&Nellestein. Zaterdagmiddag 15 november verwelkomt de heer Robbertsen eerst Sinterklaas in Ede, waarna hij het nieuwe scoutinggebouw van de Jan Hilgersgroep gaat openen.

De Edese burgemeester zal bij de drie evenementen een korte toespraak houden. Daarin spreekt hij onder meer zijn waardering uit voor het vele werk dat enthousiaste vrijwilligers in hun hobby steken. Daarmee leveren zij vaak een grote bijdrage aan het voortbestaan van allerlei voorzieningen en activiteiten.

De schilderclubs van Nellestein en Nellestein uit Ede bijvoorbeeld stellen de opbrengst van hun verkoopexpositie beschikbaar aan de Manege zonder Drempels in Bennekom. In de bovenverdieping van de manege aan de Bovenbuurtweg 50a in Bennekom vindt de meerdaagse expositie plaats. Burgemeester Robbertsen opent de expositie om 19.00 uur.

Bij de intocht van Sint Nicolaas in het centrum van Ede zaterdagmiddag (circa 13.15 uur) zal traditiegetrouw een act worden opgevoerd door de Sint en zijn gevolg. De burgemeester zal daar op inspelen.

De officiële opening van het clubgebouw van de Jan Hilgersgroep door de heer Robbertsen is zaterdagmiddag 15 november om 15.30 uur. De scoutingvereniging heeft een nieuw onderkomen in een verbouwde boerderij aan de Dwarsweg 1-3 in Ede.