Politie Midden- en West Brabant

Waalwijkse jongen (16) overlijdt na verkeersongeval

Tilburg, 15 november 2003.

SPRANG-CAPELLE - Een 16-jarige jongen uit Waalwijk is gisteravond in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg overleden aan de verwondingen die hij eerder op de avond opliep bij een verkeersongeval op de A59 ter hoogte van Labbegat.

Gisteravond rond vijf voor halftien kreeg de politie de melding dat er op de A59 ter hoogte van Labbegat een personenauto van de weg was geraakt. Als de gealarmeerde politie ter plaatse komt blijkt dat passanten, de 25-jarige bestuurder van de auto, die eveneens uit Waalwijk komt, uit zijn voertuig hebben gehaald. Dan wordt ook duidelijk dat de passagier door het ongeval uit de auto werd geslingerd en in een naast de A59 gelegen sloot terecht was gekomen. Agenten het slachtoffer uit de sloot gehaald. De Waalwijkse jongen werd direct door ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij later op de avond overleed.

De 25-jarige bestuurder is met een hoofdwond en vermoedelijk in shocktoestand naar een ziekenhuis in Oosterhout overgebracht.

De vermoedelijke oorzaak van het ongeval is, dat na een inhaalmanoeuvre op de A59, bij het weer naar rechts sturen, de bestuurder de macht over het stuur van zijn auto verloor en in de berm terecht kwam. Bij deze manoeuvre werd het 16-jarige slachtoffer uit de auto geslingerd. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman