Politie Drenthe

Zaterdag 15-11-03

Assen 15-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Twee aanrijdingen op de A28

TYNAARLO - Vrijdagavond omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er op de A28 meerdere autos op de linker baan op elkaar waren gebotst. Een 35-jarige man uit Smilde zag plotseling een 44-jarige bestuurder uit Ete voor hem opduiken. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde hij zijn auto naar links, maar raakte alsnog de auto die voor hem reed. De man uit Smilde kwam uiteindelijk via de rechter vangrail op de rechter rijstrook tot stilstand. De bestuurder is, evenals zijn onbekende passagier, voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Beiden waren bij kennis en aanspreekbaar. Terwijl door de hulpdiensten hulp werd verleend, naderde een 47-jarige bestuurder uit Beilen. Hij zag dat er iets aan de hand was en minderde snelheid. De man probeerde naar links uit te wijken en zag daarbij een 34-jarige man uit Hoogezand op de linker rijstrook over het hoofd. Het gevolg was een tweede aanrijding, waarbij de hulpverleners een veilig heenkomen zochten om niet aangereden te worden. De toestand van de bestuurder uit Beilen is nog onbekend. De snelweg is enige tijd afgezet voor verkeer. De autos zijn afgesleept.

Bromfietser botst op stilstaande vrachtauto
GASSELTERNIJVEEN - Vrijdagavond rond 23.57 uur is een 17-jarige bromfietser uit Gasselternijveen aan de Vaart op een geparkeerde vrachtauto gebotst. Hij was met zijn bromfiets onder de vrachtauto geschoven. De jongeman reed op de rijbaan en niet op het ernaast gelegen verplichte fietspad. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel, nadat hij door het ambulancepersoneel werd gestabiliseerd, naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Woninginbraak
ASSEN - In een woning aan de Bachstraat is vrijdag tussen 18.30 uur en 21.30 uur ingebroken. Uit de woning is vermoedelijk geld en sieraden gestolen. Het schadebedrag is nog onbekend. De dader is binnengekomen door de achterdeur te forceren. De 58-jarige bewoner doet aangifte.

Diefstal uit bedrijf
ZUIDLAREN - Onbekenden hebben vrijdag tussen 22.30 uur en 4.30 uur ingebroken in een supermarkt aan de Havezathelaan. Door een ruit te vernielen is men binnengekomen. Uit het bedrijf is onder meer sigaretten en shag weggenomen. Namens het bedrijf deed een 54-jarige man aangifte.

Alcohol in het verkeer
EMMEN - Vrijdagnacht rond 4.45 uur reed een 19-jarige vrouw uit Emmen met haar bromfiets over de Nieuw Amsterdamsestraat, terwijl ze had gedronken. Bij de ademtest scoorde ze 575, wat haar een snelrechtdagvaarding opleverde.
ASSEN - Vrijdagnacht omstreeks 2.00 uur controleerde de politie op de Overcingellaan een 29-jarige automobilist uit Assen die gedronken had. De blaastest kwam uit op 300, wat de man een boete van 190 opleverde. Kort daarna werd op de Rolderstraat een 31-jarige man uit Rolde met zijn bestelauto aan de kant gezet. Hij blies 280; resultaat een boete van 190. Tegen 4.30 uur werd op de Fivelingostraat een 47-jarige Assenaar gecontroleerd, die daar met zijn auto reed. Hij blies 275 wat hem, net als zijn voorgangers, een boete van 190 opleverde. De automobilisten zijn gecontroleerd tijdens een grote controle op meerdere locaties. In totaal 386 bestuurders zijn gecontroleerd, waarbij deze drie eruit werden gepikt.
MEPPEL - Vrijdagnacht tegen 4.00 uur lieten agenten op de Brandemaat een 20-jarige automobilist uit Meppel blazen. Hij blies 355, waarna hij een snelrechtdagvaarding kreeg.
EEXTERZANDVOORT - Vrijdagmiddag zagen agenten tegen 17.30 uur een 54-jarige man uit Gieten op een tractor over de Dwarsdijk rijden. De man, die vaker is aangehouden wegens rijden onder invloed, werd aan de kant gezet. Nadat zwaailichten en sirene in werking werden gesteld zette de man zijn tractor aan de kant. Bij de ademtest ging hij ook nu weer over de schreef, resultaat 495. De man kreeg een dagvaarding mee en zijn tractor is in beslag genomen.

Winkeldieven opgepakt
MEPPEL - Vrijdagavond is een 46-jarige vrouw uit Meppel aangehouden nadat ze in een dierenwinkel aan de Swaenenborgh enkele spulletjes zonder te betalen in haar jaszak had gestopt. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

Auto in brand gestoken
WACHTUM - Vrijdagavond is een auto in brand gestoken op de carpoolplaats aan de Oosterhesselerweg. De brandweer bluste de brand. De in brand gestoken auto stond al enkele maanden op deze plek. Het is nog niet bekend wie de eigenaar is.

Lastige dronkelap opgepakt
ASSEN - Vrijdagmiddag tegen 17.30 kreeg de politie meldingen dat er op het Ceresplein een dronken man liep te schreeuwen en het winkelend publiek lastig viel. Ter plekke troffen agenten een 54-jarige man uit Kollumerzwaag aan met een paar blikjes bier. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij werd genoteerd voor openbare dronkenschap en het drinken van alcohol op de openbare weg.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting. Telefoonnummer 0592-3611268