Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 14 november 2003

Provincie Groningen, 14-11-2003 -

Groningen: Sinterklaas op de bon
De politie heeft vrijdagmiddag op de Europaweg twee mannen, beiden in de leeftijd van 18 jaar, respectievelijk uit Groningen en Haren, bekeurd. De mannen liepen op de autoweg in de richting van Hoogezand. De Harenaar had zich daarbij gehuld in Sinterklaaskledij. Beide verkeersovertreders verklaarden een video te maken voor een Sinterklaasavond voor school. Het tweetal moest hun ludieke actie bekopen met een bekeuring van 57 euro.

Ten Post: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagochtend op de Provincialeweg N360 een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg passeerden 1120 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 54 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur.

Delfzijl: gordelcontrole
Op de Weg naar den Dam heeft de politie vrijdag een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 115 autos gecontroleerd. Zes bestuurders waren hierbij in overtreding. Zij werden allen bekeurd.

Oude Pekela: verdachten zware mishandeling Oude Pekela langer vast De twee verdachten van de zware mishandeling in de woning aan de Feiko Clockstraat zijn vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De verdachten, 38 en 40 jaar, beiden uit Winschoten, werden door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.