Dienstenbond CNV

Verbeteringen in sociaal plan Fase 4 van Seceurop 14-11-2003

Begin november is opnieuw onderhandeld over het sociaal plan voor de reorganisatie Fase 4 van Seceurop Nederland Security Check (Falck Airport Security). Het principe-akkoord daarvoor is afgewezen. Het overleg met uw werkgever heeft enkele verbeteringen opgeleverd die we graag aan u voor willen leggen op 19 november as.

Het sociaal plan is aangepast op de volgende onderdelen:

Arbeidsvoorwaarden bij terugplaatsing
Alle ex-teamleiders die in schaal 3 zitten en niet benoemd zijn als supervisors, blijven in schaal 3 zitten. Voor hen verandert er dus niets.
Alle mensen die in schaal 4 zitten, worden teruggeschaald in schaal 3. Voor de mensen die ingeschaald zijn in schaal 4S, periode 14, betekent het dat ze teruggaan naar 3S-13. Het verschil tussen deze salarissen wordt als persoonlijke toeslag (PT) toegekend. De PT is pensioengevend en telt mee voor alle toeslagen die gebaseerd zijn op het basissalaris. De PT wordt afgebouwd met 50% van de CAO verhogingen. Voor de overige mensen geldt dat ze teruggeschaald worden naar de naastlagere schaal. Ook hierbij wordt het verschil toegekend als persoonlijke toeslag (PT) en geldt dat de PT wordt afgebouwd met 50% van de CAO verhoging.

Overige toezeggingen
Teamleiders die een contract hebben voor minder dan 80% kunnen wel in aanmerking komen voor de functie van supervisor mits ze bereid zijn hun contract te verhogen naar 80% of hoger. Voor deze mensen zal dezelfde procedure gelden voor wat betreft de selectie. Wanneer aan een teamlid gevraagd wordt om de functie van supervisor waar te nemen, zal deze persoon daar een vergoeding voor krijgen zoals in de CAO bepaald is (art. 4.5). Iemand komt in aanmerking voor deze vergoeding wanneer de waarneming minimaal één dag/dienst is. Wanneer een teamlid gevraagd wordt in bepaalde situaties als aanspreekpunt te fungeren voor het team of voor derden, dan wordt dit gezien als onderdeel van de functie van teamlid en zal er geen aparte financiële vergoeding van toepassing zijn.
Voor de mensen die per 1 oktober 2003 benoemd zijn in de functie van supervisor, geldt dat hun beoordelingsperiode loopt tot 1 april 2004. Degene die zich voor 1 april 2004 vrijwillig terugtrekt of toch niet benoemd wordt als supervisor, zal ingeschaald worden zoals hierboven aangegeven.

Ledenraadpleging
Het aangepaste sociaal plan willen we graag met de leden van de CNV Dienstenbond bespreken op 19 november as. Er zal dan ook een finaal oordeel worden gevraagd. Om iedereen de gelegenheid te bieden om invloed uit te oefenen worden er drie bijeenkomsten georganiseerd.

Datum: woensdag 19 november a.s.
9.00-11.00 uur
15.00-17.00 uur
19.00-21.00 uur
Plaats: Falck Training & Consultancy, Triport 3, 5e etage De vergaderingen zijn alleen voor leden van CNV Dienstenbond en de andere vakbonden.

Informatie
Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel: (023)5651052. Bovendien geldt nog steeds ons speciale aanbod voor de collegas van Falck Airport Security:

Gratis advies
Voor collegas die nog geen lid zijn en met juridische vragen zitten, maken we het extra aantrekkelijk om nu lid te worden van de CNV Dienstenbond. Bij aanmelding mét een juridische vraag of probleem, kunnen we hen direct één uur kosteloos juridisch advies aanbieden. De overige voorwaarden voor lidmaatschap blijven van toepassing.

DUS: Nu lid worden betekent direct één uur gratis juridisch advies

Zo levert het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond wel heel erg snel voordeel op! Deze actie geldt voor juridische vragen die te maken hebben met de reorganisatie Fase 4 en is nog geldig in de maanden november en december.