Gemeente Enschede

Burgerjaarverslag Enschede uitgeroepen tot ?best practice 2003?


Enschede, 14-11-2003

Het burgerjaarverslag van de Gemeente Enschede is op 13 november jl. uitgeroepen tot "best practice 2003". Ook de burgerjaarverslagen van de gemeenten Amsterdam en Den Haag zijn tot best practice uitgekozen.

De bekendmaking van de best practices vond plaats tijdens de uitreiking van de "F.G. Kordes-Trofee" voor (financiële) jaarverslagen in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Bij de beoordeling van de burgerjaarverslagen (als aparte categorie) werd uitdrukkelijk veel lof toegezwaaid aan de burgerjaarverslagen van Enschede en Den Haag. Eerder was het burgerjaarverslag van Enschede al genomineerd door de Stichting Rekenschap. Daarmee is duidelijk dat het burgerjaarverslag 2002 van burgemeester J. Mans tot de top van Nederland behoort.

Het burgerjaarverslag is een nieuw fenomeen dat gemeenten met ingang van 2003 jaarlijks moeten uitbrengen. Achterliggende redenen zijn de bevordering van een adequate behandeling van klachten van burgers en bevordering van de kwaliteit van dienstverlening. In totaal heeft de jury 30 burgerjaarverslagen beoordeeld.

klik hier om het Burgerjaarverslag 2002 van de gemeente Enschede te downloaden (pdf-file, 2,5 mb)

---

Gepubliceerd op 14-11-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar