CDA

CDA
14-11-03

Westland economische mainport

Bijna 200 boeren en tuinders gingen 13 november jl. in Poeldijk in debat met minister Cees Veerman en de Tweede Kamerleden Annie Schreijer en Jan Mastwijk.
Het was een van de vele CDA-activiteiten met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die 19 november a.s. in de twee nieuwe gemeenten Westland en Midden-Delfland plaatsvinden.

Centraal in het debat stonden de ontwikkelingen in de land- en tuinbouw. De minister en de kamerleden gaven duidelijk aan dat de regelzucht moet verminderen en dat er ruimte moet blijven voor economische activiteiten en ondernemerschap. De schoorsteen moet immers wel roken, aldus Schreijer. Minister Veerman benadrukte het belang van de extra middelen 700 miljoen euro- voor agrarisch en particulier natuurbeheer, reconstructie en de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur in 2018. (EHS)

Zowel de politici als de aanwezige boeren en tuinders benadrukten de waarde echt aan het Westland als economische mainport met een totaal van 260.000 werknemers. Om het Westland als mainport overeind te houden overhandigde de Westlandse CDA-lijsttrekker Henk den Boer Minister Veerman een lijst met wensen. (zie foto)