Politie Drenthe

Donderdagmiddag 13-11-03

Assen 13-11-2003 - Nieuw van Politie Drenthe

Fietser veroorzaakt ongeval

EMMEN - Een 14-jarige fietser uit Emmen veroorzaakte donderdagmorgen rond 9.00 uur een ongeval op de kruising Statenweg/Dingspellaan. De fietser, komende van het zuidelijke fietspad van de Statenweg stak plotseling de weg over. Daarbij werd de fietser geschept door een 34-jarige automobilist uit Emmen. De fietser kwam op de voorruit van de autobus, waarbij de ruit werd vernield. De jongeman uit Emmen kwam in de middenberm terecht. Hij is per ambulance vervoerd naar het Scheperziekenhuis. De fietser bleek een lichte hersenschudding te hebben en enkele kneuzingen.

Inbraken in autos
BEILEN - Twee bewoners van de Perk hebben donderdagochtend aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Uit de autos zijn onder meer een cd-speler en een life hammer weggenomen. Het exacte tijdstip van de inbraak is niet bekend.

Inbraak in bedrijf
BEILEN - In een tuincentrum aan de Eursing is woensdagavond tussen 23.00 uur en donderdagmorgen 7.30 uur ingebroken. Er is een nog onbekend geldbedrag meegenomen. De dader is binnengekomen via een raam. De eigenaar (leeftijd onbekend) deed aangifte.

15 processen verbaal uitgeschreven aan fietsers HOOGEVEEN - Aan de Hoofdstraat hebben agenten donderdagmorgen tussen 8.30 uur en 11.00 uur 15 processen verbaal uitgeschreven wegens het fietsen over de Hoofdstraat tijdens de markt. De politie kreeg van standhouders en winkelend publiek klachten over de overlast veroorzaakt door fietsers. Via een verkeersbord wordt aangegeven dat er tijdens de markt niet gefietst mag worden in de Hoofdstraat.

Fietser gewond na aanrijding
VALTHE - Een 12-jarige fietser uit Exloo werd donderdagmorgen op de kruising Hondsrugweg en Brinkweg aangereden door een 33-jarige automobilist uit Erica. De fietser stak plotseling de Hondsrugweg over. De bestuurder van de auto, die vanuit Klijndijk kwam, kon de jongeman niet meer ontwijken. De fietser is met een hersenschudding en diverse kneuzingen naar het Scheperziekenhuis vervoerd.

Scooterrijden zonder helm
HOOGEVEEN - Een 38-jarige vrouw uit Hoogeveen is donderdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden aan de Karel Doormanstraat wegens het rijden op een scooter zonder helm. De vrouw kreeg daarvoor een mini proces verbaal opgelegd.

Inbraken in bedrijven
HAVELTE - In een kinderdagverblijf aan de Dorpsstraat is woensdagnacht ingebroken. Er is een nog onbekend geldbedragen meegenomen. Hoe de dader is binnengekomen is nog onbekend.
DARP - In een dorpshuis aan de Linthorst Homanstraat is woensdagnacht ingebroken. Er is ongeveer 100,- euro meegenomen, terwijl het schadebedrag vermoedelijk veel hoger is. Met grof geweld werden binnen in het pand diverse deuren opengebroken. De dader is via de buitendeur binnengekomen.
WITTEVEEN - In een garagebedrijf aan de MR. J.B. Kanweg is woensdagnacht ingebroken. De dader is binnengekomen door een ruit in te slaan. Er zijn twee accus gestolen. Tevens werden vanuit vier autos die geparkeerd stonden op het bedrijventerrein de autoradios meegenomen. De 28-jarige eigenaar van het bedrijf deed aangifte.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoonnummer 0592-361268