Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (13/11)

Breda donderdag 13 november 2003

Resultaten opruimaktie wijk Brabantpark en Heusdenhout

BREDA - Politieteam Breda Zuid Oost heeft in samenwerking met de gemeente Breda gisteren een opruimaktie gehouden in de wijken Brabantpark en Heusdenhout. Vanuit de politie waren 10 agenten betrokken bij deze actie. Vanuit gemeente werden 3 afvalwachters en 4 hondenwachters ingezet.

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en overleg met wijkraden van beide wijken bleek, dat in de wijken Heusdenhout en Brabantpark de algemene verloedering van de wijk een probleem is. Diverse plaatselijke initiatieven van burgers onderling ten spijt, bleek iedere keer weer dat de verloedering een hardnekkig probleem is. Hierom heeft de politie in samenwerking met de gemeente besloten een opruim aktie te houden.

Bij deze aktie lag de nadruk op (auto)wrakken, aanhangers en caravans die op de openbare weg staan, grof vuil en het verkeerd aanbieden van afval. Ook was er aandacht voor parkeerexcessen en overlast door loslopende honden en baasjes die de hondenpoep van hun hond niet opruimen.

Tijdens de aktie zijn maar liefst 15 wrakstickers geplakt. Dit betekent dat de eigenaren van de wrakken nog een vijftal dagen de tijd hebben om hun eigendom te verplaatsen. Hierna zal de gemeente de wrakken weghalen. Ook werden ten aanzien van caravans en aanhangers 22 officiële waarschuwingen uitgedeeld. Binnen enkele dagen zal gekeken worden of de genoemde voertuigen ook daadwerkelijk van de openbare weg af zijn gehaald. In de meeste gevallen zijn de eigenaren van de caravans en aanhangers direct aangesproken door de politie.

In totaal werden verder 5 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerexcessen. Uit de ronde in de wijk bleek dat velen hun voertuig parkeren op de stoep op een wijze waardoor voetgangers of ander verkeer ernstig gehinderd wordt. Daar waar mogelijk werd er gewaarschuwd, maar voor excessen is direct bekeurd. Ook voor parkeren op groenstroken werd bekeurd.

Door de hondenwachters werd 1 bekeuring uitgeschreven voor een loslopende hond en een baasje kreeg een bekeuring die zijn hond uitliet op een kinderspeelplaats maar hier de hondenpoep niet opruimde.

Diverse fietswrakken en ander kleiner afval werd direct door de afvalwachters weggehaald. Voor grotere afval excessen werd door de afvalwachters een inventarisatie gemaakt. Zij zullen in de komende dagen met een kraakwagen van de gemeente deze plekken weer netter maken. Daar waar het particulierterrein betreft zal de gemeente hierover in contact treden met de betreffende eigenaar van het terrein.

De politie en de gemeente hebben de actie ervaren als een succes. Daar een eenmalige aktie doorgaans geen structurele verbetering teweeg brengt, zal de politie met de gemeente deze actie gaan herhalen. Ondertussen vragen zij aan de burgers van Heusdenhout en Brabantpark zelf verantwoordelijkheid te nemen om hun wijk schoon en leefbaar te behouden.

Resultaten bromfietscontrole

BREDA De politie van het team Vlaanderenstraat heeft gisteren in samenwerking met het scooterteam onder andere een bromfietscontrole gehouden op Antwerpenstraat, Groenedijk en Doornboslaan. Er zijn in totaal 37 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Elf gecontroleerde voertuigen bleken na controle in orde te zijn. De resultaten: 18 voertuigen waren opgevoerd; 3 bestuurders hadden geen bromfietscertificaat; 1 bestuurder reed door rood licht; 2 voertuigen overschreden de maximale toegestane geluidssterkte; 1 bromfiets beschikte niet over de gele stickers c.q. plaat; 1 voertuig had een gladde achterband; 1 bromfiets was niet verzekerd en 8 bestuurders van bromfietsen zijn bekeurd voor het rijden zonder helm.

Politie pakt bestuurder met ontzegging

BREDA Woensdagnacht is een 22-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden terwijl hij op de Rijksweg A16 reed. Tijdens een routine controle bleek dat de man sinds september een rijontzegging heeft en dus niet meer achter het stuur mag zitten. Na verhoor is de Rotterdammer met een proces-verbaal heengezonden.

Politie houdt man aan na bedreiging

BREDA De politie heeft woensdagmiddag een 32-jarige man uit Breda aangehouden. De man had kort daarvoor in de Verbeetenstraat twee mannen bedreigd. Hij was boos op een van de mannen, omdat deze omgang had met zijn ex-vriendin. Het drietal kwam elkaar tegen op straat. Na een woordenwisseling ontstond en vechtpartij, waarbij de Bredanaar het duo bedreigde met traangas.
Het busje traangas is in beslaggenomen. De man is in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel

BREDA Donderdagmorgen is bij een verkeersongeval een 44-jarige vrouw uit Breda gewond geraakt. De vrouw fietste op het Moerenpad in de richting van de Somerweide en kreeg op de kruising geen voorrang van een 60-jarige automobilist uit Langeweg. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Per ambulance is zij afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrouw heeft enkele hechtingen in haar oor en een hersenschudding aan het ongeluk overgehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkelier benadeeld door afleidingsmanoeuvre

KLUNDERT Een winkelier in Klundert is gisteren het slachtoffer geworden van een misleidingsactie van 4 zigeunerachtige types. Het groepje, twee mannen en twee vrouwen, kwam de winkel binnen en toonden zich als belangstellende kopers. In een onbewaakt ogenblik hebben vermoedelijk twee van de vier personen kans gezien de trap naar de bovenverdieping op te gaan en de woning te doorzoeken. Later bleek dat er een nog onbekend geldbedrag was gestolen. De benadeelde winkelier was het groepje nog achterna gegaan en had ze in een witte Nissan personenauto zien wegrijden. Het gaat om mannen van ongeveer 25 jaar oud. Eén van de vrouwen zou rond de 40 jaar zijn geweest. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Politie zoekt doorrijder

ETTEN-LEUR De politie van het team Etten-Leur is op zoek naar een personenauto die afgelopen dinsdag rond 17.15 uur op de kruising Bredaseweg/Oostpoort te Etten-Leur in aanrijding kwam met een motorrijder. De onbekende automobilist veranderde voor het verkeerslicht van voorsoorteervak, waardoor een 24 jarige motorrijder uit Etten-Leur moest uitwijken. Bij deze uitwijkmanoeuvre kwam de motorrijder ten val, waardoor hij schaafwonden opliep, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Tengevolge van de val werd de motor ernstig beschadigd. De politie Etten-Leur vraagt eventuele getuigen van dit ongeval zich te in verbinding te stellen met de politie Etten-Leur telefoon: 0900-8844.

Resultaten snelheidscontrole

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur Noord is gisteren op de Concordialaan en de Haansberg een snelheidscontrole uitgevoerd met de Lasergun. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld in de 30 km-zone. Op de Concordialaan en op de Haansberg in totaal 14 bekeuringen, waarbij de snelste werd geklokt op 96 km p/u.

Inbraak winkel

ETTEN-LEUR - In het winkelcentrum van Etten-Leur werd in de afgelopen nacht ingebroken in een radio/tv zaak. Nadat men zich de toegang tot het winkelcentrum had verschaft werd een grote winkelruit ingegooid. Uit de winkel zijn 4 laptops en 7 digitale cameras gestolen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole

ULVENHOUT De politie heeft donderdagmiddag tussen 12:00 uur en 15:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Molenstraat. Van de 1342 passanten reden 116 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Gewapende overval op bank

ZUNDERT- Vanmiddag rond 14.30 uur is een gewapende overval gepleegd op de Regiobank aan de Prinsenstraat in Zundert. Drie gemaskerde mannen, waarvan er tenminste een was gewapend, dwongen de twee personeelsleden direct na binnenkomst op de grond te gaan liggen. Nadat de overvallers een nog onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt sloegen ze op de vlucht. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Volgens de slachtoffers gaat het om drie Noord Afrikaanse verdachten. Onmiddellijk na de overval is de politie met een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Tijdens de overval waren er geen klanten in de bank.

Bron: Rien van Kuik