Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 november 2003

Auto gestolen

Grijze Opel Astra ontvreemd van parkeerplaats

Enschede

In de nacht van dinsdag de 11e november op woensdag 12 november, werd vanaf een parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Enschede, de auto van een 39 jr. Enschedeer gestolen. Weggenomen werd een grijze Opel Astra met het kenteken 77-LJ-LZ. (bps: 03-148131)

Autokraker aangehouden

Autodief op heterdaad betrapt bij inbraak in een auto

Enschede

Woensdagavond 2 november, om ongeveer 23.50 uur, wordt door een getuige doorgegeven dat was gezien dat op dat moment door een man werd ingebroken in een auto aan de Wenninkgaarde in Enschede. Ter plaatse werd een 30 jr. Enschedeer aangetroffen en aangehouden. Een auto was opengebroken, maar nog niets eruit gehaald, wel was er behoorlijke braakschade ontstaan aan een portierslot en portier van de auto. De 30 jr. werd overgebracht naar het bureau, waar hij is opgesloten. In zijn fouillering werden diverse goederen aangetroffen, waaronder goederen die eerder op de avond uit een auto aan het Molenplein in Enschede waren gestolen. Hiervan was reeds aangifte gedaan door de 51 jr. Almelose eigenaresse van de auto. (bps: 03-148370)

Aangehouden na woninginbraak

Getuige ziet inbreker wegrennen, deze wordt even later aangehouden

Enschede

Woensdagmiddag 12 november, om ongeveer 15.40 uur, werd door een getuige gemeld dat er was ingebroken in een woning aan de Zeelandstraat in Enschede. De getuige had de inbreker weg zien rennen en een goed signalement werd doorgegeven. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, wat resulteerde in de aanhouding van een 40 jr. Enschedeer. Om 16.45 uur werd deze 40 jr. in een horecagelegenheid aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede gesignaleerd. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-148269)

Val uit bus

Meisje blijft met rugzak haken en komt tussen deur van bus, valt en wordt meegesleept

Enschede

Een 18 jr. Enschedese, wilde woensdagavond 12 november om ongeveer 18.55 uur, uit een stadsbus stappen, bij de halte aan de Jupiterstraat ter hoogte van het Mercuriusplein in Enschede. Bij het uitstappen bleef haar rugzak achter een handvat bij de deur haken en kwam zij met haar arm klem te zitten tussen de sluitende deur. Op dat moment reed de chauffeur van de bus door en werd de 18 jr., die op straat was gevallen, een eindje meegesleept. Doordat een 20 jr. Enschede3se man, die ook in de bus zat, hard gilde, remde de chauffeur en werd vermoedelijk voorkomen dat de 18 jr. onder de wielen terechtkwam. Door een ambulance werd zij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek later dat het letsel meeviel. Met een aantal kneuzingen aan voornamelijk haar bekken, kon ze na behandeling naar huis. (bps: 03-148324)

Rijden onder invloed

Vrachtwagenchauffeur met 0,98 promille op A1

Hengelo

Donderdagmorgen 13 november, om ongeveer 01.30 uur, werd doorgegeven dat op de A1 vanaf de grens een vrachtwagenbestuurder reed, die vermoedelijk te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Op de A1, ter hoogte van Borne, werd deze vrachtwagencombinatie aangetroffen en de chauffeur had inderdaad de beide rijstroken nodig. Aan een stopteken werd voldaan en het bleek dat hij, een 67 jr. man uit Medemblik, te veel had gedronken. De 67 jr. werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0,98 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-148383)

Kunstwerk terug

Ontvreemd loden krans teruggevonden

Hengelo

In de nacht van vrijdag op zaterdag jl. werd een kunstwerk ontvreemd, hetgeen onderdeel uitmaakte van een expositie aan de De Wetstraat in Hengelo. Zondag 9 november is door de stichting die de expositie heeft georganiseerd, namens de kunstenares aangifte gedaan van de diefstal. Het kunstwerk, een loden krans, stond op een betonnen sokkel, vastgemaakt met een bout. De krans is van deze sokkel afgehaald en heeft als kunstwerk een waarde van 1800 euro. Dit cursief gedrukte werd maandag jl. als persbericht gebracht. Woensdagmiddag de 12e, werd door een getuige het kunstwerk gevonden in de struiken aan de Smutsstraat, in de omgeving van de plek waar het was ontvreemd. Het vermoeden bestaat nu, dat niet diefstal het motief is geweest, maar pure vandalisme. Het kunstwerk wordt teruggegeven aan de eigenaresse. (bps: 03-146692)

Kind ontvoerd

Biologische moeder ontvoerd kind vanuit woning pleegouders

Hengelo

Woensdagavond 12 november, om ongeveer 19.45 uur, werd aan de voordeur van een woning aan de Deurningerstraat in Hengelo, aangebeld. De 36 jr. bewoonster deed open en werd door een viertal mannen, die voor de deur stonden, naar binnen geduwd. Bij deze vier mannen was ook een vrouw, die de 36 jr. herkende als de biologische moeder van een van haar twee pleegkinderen, een jongentje van anderhalf jaar. In de woonkamer werd de bewoonster door drie mannen tegengehouden en de vierde man en de biologische moeder, liepen naar de bovenverdieping en kwamen met het pleegkind naar beneden. De vier mannen en de vrouw liepen hierop met het kind naar buiten en stapten in een auto. Een getuige onthield kleur, merk en een deel van het kenteken. Deze gegevens werden direct doorgegeven, ook aan het Korps Landelijke Politiediensten, omdat de biologische moeder van het kind woonachtig is in Rotterdam. Dit resulteerde in het signaleren van de bewuste auto op de A1, ter hoogte van Ede, door een surveillance eenheid van het Korps Landelijke Politiediensten. In de auto werden twee mannen, een 19 jr. Rotterdammer en een 23 jr. man uit Den Haag, alsmede de biologische moeder, een 18 jr. Rotterdamse, met het ontvoerde jongentje aangetroffen. De drie volwassenen zijn aangehouden en in de loop van de avond overgebracht naar Twente, waar ze zijn opgesloten voor verder verhoor. Het kind, met wie het goed gaat, is door de pleegvader in Ede opgehaald en weer meegenomen naar Hengelo. De beide andere mannen die bij het begin van de ontvoering in Hengelo ook aanwezig waren, zijn nog voortvluchtig. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-148318)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --