Provincie Utrecht

Persbericht

Letscherttunnel Lopik opgeknapt

13-11-2003
De voetgangers-/fietstunnel onder de M.A. Reinaldaweg in Lopik (de provinciale weg N210) is opgeknapt door de provincie Utrecht. Hiermee is tegemoet gekomen aan een wens van de gemeente Lopik om de zogeheten Letscherttunnel een sociaal veiliger uitstraling te geven.

Aanleiding
De voetgangers-/fietstunnel onder de M.A. Reinaldaweg wordt veel gebruikt door mensen die aan de overzijde van de weg op de bus moeten stappen en door sporters die hun training en wedstrijden hebben op het Gemeentelijke Sportterrein, gelegen langs de M.A. Reinaldaweg. Daarnaast maakt de tunnel deel uit van een favoriete wandelroute. Vóór de opknapbeurt werd de tunnel steeds vaker gemeden omdat het er donker en sociaal onveilig was. De drukke weg werd dan gelijkvloers overgestoken met alle gevaren van dien.

Meer licht
Er is aanzienlijk meer licht gekomen in de tunnel. Ook is de aanloop naar de tunnel aan beide zijden goed verlicht. De grauwe wanden die vol graffity zaten, zijn voorzien van een witte coating. Uit de reacties tijdens het schilderen bleek al dat de gebruikers van de tunnel bijzonder blij zijn met de opknapbeurt. Wel hoopten zij vurig dat het ook mooi en fris zal blíjven.
Wethouder Dieny Scheffer van Lopik: "Aan een jarenlange vurige wens van bewoners en gemeente is de provincie tegemoet gekomen. Met plezier loop je nu door de schone en goed verlichte tunnel. Dit kleine project met een geweldige uitstraling laat zien dat de provincie naar haar inwoners luistert."

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl