Eemland noord 09.20 uur

Utrecht 13-11-2003 - Persberichten district Eemland noord

Automobilist vlucht
SOEST Op woensdag 12 november probeerde een automobilist aan een politiecontrole te ontkomen.

Rond 19.40 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Monnikenboschweg in strijd met een geslotenverklaring reed. Zij gingen achter de automobilist aan, hij stopte en een politieman sprak hem aan. Daarbij constateerde de politieman dat de man naar alcohol rook. Hij verzocht de man uit te stappen. De man, 44 jaar oud en afkomstig uit Soest, bleek zeer onvast ter been te zijn. Daar de Soestenaar zich vervelend gedroeg, besloot de politieman een andere auto ter assistentie te vragen. Terwijl hij dat deed, stapte de Soestenaar in zijn auto en reed weg.

De politiemensen gingen achter hem aan, hij stopte, maar reed vervolgens weer door. Verderop stopte de Soestenaar weer, reed achteruit op de politiewagen af, waardoor de politiemensen zich genoodzaakt zagen ook achteruit te rijden, teneinde een aanrijding te voorkomen. De automobilist ging er weer vandoor. Even later werd zijn auto leeg aangetroffen op de Monnikenboschweg. De verdachte werd in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 655 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De verdachte bleek te hebben gereden terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van verzet, het inrijden op de auto van de politiemensen, het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en voor het rijden onder invloed van alcohol.

Gordelcontrole
BAARN De politie heeft op woensdag 12 november van 15.30 uur tot 16.30 uur op de Plataanlaan een gordelcontrole gehouden.

Zeven bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.