Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 november 2003, no. 210

Uitnodiging onthulling kunstwerk Zandrijk, Meerhoven

Op donderdag13 november a.s. zal wethouder Pastoor een bronzen kunstwerk onthullen in Zandrijk, Meerhoven. Dit kunstwerk is door de makelaarskantoren VB&T en Meeùs geschonken aan de gemeente Eindhoven. Beide makelaars-kantoren hebben in het deelgebied Zandrijk een groot deel van de woningen verkocht.

De eerste fase van Meerhoven nadert inmiddels haar voltooiing. Het deelplan Zandrijk is nagenoeg afgerond en voor een groot deel al woonrijp opgeleverd. In een wijk als Meerhoven mag uiteraard kunst niet ontbreken. De gemeente Eindhoven is dan ook erg gelukkig met de schenking van het kunstwerk door de makelaars-kantoren VB&T en Meeùs. Het bronzen kunstwerk, van de hand van Arie Kalisvaart, symboliseert de familie, de wijk ingebed in wortels van een boom. Het verwijst naar de traditionele familie geborgen in de woning. Een kleine versie van het ontwerp werd enkele jaren geleden, in brons gegoten, aangeboden bij de eerste sleuteloverdracht.

Op donderdag 13 november a.s. zal wethouder Pastoor het kunstwerk, dat wordt geplaatst ter hoogte van het kruispunt Zandpad/Zanddreef, officieel onthullen. Tevens zal de wethouder van deze gelegenheid gebruik maken om enkele schenkingen te doen aan de basisscholen, de seniorensoos en de jeugddisco. De basisscholen krijgen ieder enkele fietsen e.d. die voorheen door de Mobiliteitswinkel werden verhuurd. De seniorensoos en jeugddisco krijgen ieder een geldbedrag van euro 100,-. Dit bedrag komt uit het project zwemexpress van de Mobiliteitswinkel dat dit jaar de emancipatieprijs Brabant heeft gewonnen.

Meer informatie over kunstenaar Arie Kalisvaart

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de onthulling van het kunstwerk in Meerhoven.
Datum: donderdag 13 november 2003. Tijd: 16.00 uur. Plaats van samenkomst: Informatiecentrum Meerhoven, Zandkasteel 43, Eindhoven

© 2003 Gemeente Eindhoven