Gemeente Heythuysen

Nieuws

Herdenkingsplechtigheden op 13 november a.s.

Zoals wij al eerder berichtten valt dit jaar de gemeente Heythuysen de eer te beurt om samen met het Comité Herdenkingsmonument Militairen een herdenkingsbijeenkomst bij het Monument van Verdraagzaamheid te organiseren.
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 november om 15.00 uur. Het monument staat bij het Natuur- en Milieu-educatief centrum St. Elisabethshof, Roggelseweg 58 te Haelen. Tijdens de herdenking zullen onder andere diverse toespraken worden gehouden en wordt een groot aantal kransen bij het Monument gelegd. Diverse hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland zullen bij de herdenking aanwezig zijn. Tevens zal er een bijdrage worden geleverd door een aantal leerlingen van basisscholen uit de gemeente Heythuysen.

Voorafgaand aan deze herdenking, zal om 13.00 uur een herdenkingsmonument in Heythuysen worden onthuld. Op 21 juli 1944 crashte een Lancaster bommenwerper van the Royal (New Zealand) Air Force op een veld nabij Op den Birkenbosch te Heythuysen. Hierbij verloren 5 mannen hun leven: twee Engelsen en drie Nieuw Zeelanders. Op initiatief van mw. Ria Schmieder, in samenwerking met de gemeente Heythuysen en diverse sponsoren, en met de hulp van dhr. John Wagemans, is een monument gerealiseerd ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanningsleden. Dit monument bevindt zich nabij Op den Birkenbosch 3 te Heythuysen.

Wij hopen op uw belangstelling en nodigen u van harte uit op 13 november aanwezig te zijn.