Gemeente Heythuysen

Nieuws

Internationale Herdenkingsbijeenkomst

Dit jaar valt de gemeente Heythuysen de eer te beurt om samen met het Comité Herdenkingsmonument Militairen een herdenkingsbijeenkomst bij het Monument van Verdraagzaamheid te organiseren. De bijeenkomst vindt plaats op 13 november 2003 om 15.00 uur. Het monument staat bij het Natuur- en Milieu-educatief centrum St. Elisabethshof, Roggelseweg 58 te Haelen. Te zijner tijd wordt u via de Streekbode en de website van de gemeente nader geïnformeerd over het programma van deze herdenkingsbijeenkomst.

Het Monument van Verdraagzaamheid is opgericht ter nagedachtenis aan de honderden militairen van vele nationaliteiten die in het gebied tussen Noordervaart, Neers kanaal, de Maas en het kanaal Wessem-Nederweert zijn omgekomen.
Het Comité houdt zich bezig met de organisatie van de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst en verricht historisch onderzoek om zodoende de lijst van gesneuvelde militairen te completeren. Voor meer informatie over de Herdenking en het Monument van Verdraagzaamheid kunt u kijken op www.leudalmonument.tk. Op deze website vindt u ook het verhaal Maak dr geine kal van , geschreven door een van de leden van het Comité Herdenkingsmonument Militairen. Het gaat over een koffer dat door een inwoner van Heythuysen wordt gevonden op de plek waar een vliegtuig van een Nieuw-Zeeland squadron tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort.
Wij hopen op uw belangstelling en nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst op 13 november aanstaande aanwezig te zijn en de website van het Comité te bezoeken.