Gemeente Sneek


Rioleringswerk
Maandag 10 november wordt begonnen met het renoveren van een gedeelte riool in de Jachthavenstraat aan de kant van het Bonifatiushuis. Voor dit werk wordt tijdelijk de bussluis bij het zwembad verwijderd, zodat het Bonifatiushuis en de Jachthavenstraat via deze route bereikbaar zullen zijn.
De Leeuwarderweg zal ter hoogte van de kruising met de Jachthavenstraat zo'n twee dagen slechts in één rijrichting berijdbaar zijn, wat voor enige verkeershinder kan zorgen. Op die plek worden de fietsers omgeleid. Hun route wordt aangegeven met borden.

Aansluitend wordt de renovatie van het riool in de 1e en 2e Woudstraat uitgevoerd. Vooraf worden eerst de diverse aansluitingen aangepakt. In verband met de aanwezigheid van veel kabels en leidingen wordt vervolgens in de bestaande riolering een kous ingebracht. Hierna worden met behulp van een gestuurde robot met een boorkop alle aansluitingen weer opengemaakt.
Het werk duurt in totaal ongeveer 7 werkbare werkweken en wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Jansma Wegen en Milieu B.V. te Drachten. Volgend voorjaar wordt de definitieve bestrating aangebracht.