Tie Holding NV

TIE: REORGANISATIE AFGEROND

maandag, 10 november, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend gereed te zijn met haar reorganisatie. Het bedrijf is nu in afgeslankte vorm met voldoende resources paraat voor de voorzichtig oplevende vraag naar integratiesoftware.

Met de nagenoeg afgeronde verkoop van TIE Belgium en de focus op de Europese markt, acht het management van TIE het niet langer nodig om een grote bezetting in TIE Holding te hebben.

Dick Raman, CEO van TIE: Nu de organisatie overzichtelijk en kleiner is geworden, is een internationale aansturing door een zware vertegenwoordiging in de Holding natuurlijk overbodig. Dat kost onnodig veel geld. Omdat het financieel beheer met de reorganisatie enorm is versimpeld, hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van onze financieel directeur, Wouter Bos, die TIE meer dan twee jaar goede diensten heeft bewezen. Deze verantwoordelijkheid komt onder mij te vallen, de taken van CEO en CFO zijn hiermee in elkaar geschoven en de dagelijkse taken worden uitgevoerd door de financiële staf van TIE Nederland.

TIE is afgelopen maand in Nederland dan ook afgeslankt na positief overleg met de Ondernemingsraad. De werknemers, waarvan afscheid is genomen, is een goed outplacement-programma aangeboden en een financiële handdruk. Raman: Hiermee hebben we de laatste hobbel genomen om weer helemaal op scherp te staan voor de voorzichtig oplevende vraag naar onze software. We zien nu de eerste tekenen dat de markt zeer bescheiden aanzwengelt.

Oorspronkelijk was het plan om het tekenen van de contracten met Porthus aangaande de verkoop van TIE Belgium begin oktober plaats te laten vinden en de feitelijke overdracht te doen als de audit door de accountant van de vennootschap was afgerond. TIE en Porthus hebben echter besloten deze twee momenten samen te laten vallen medio november. TIE Belgium gaat na de verkoop onder dezelfde naam verder en blijft de software van TIE verkopen. TIE houdt hiermee een stevige positie op de Belgische markt.

Met betrekking tot TIE Commerce in de Verenigde Staten zegt Raman: TIE Commerce is winstgevend en heeft altijd een substantiële bijdrage geleverd aan onze omzet. De aanhoudende economische malaise in Amerika deed ons besluiten ons te beraden over het wel of niet aanhouden van TIE Commerce. Nu de markt in de VS langzaam opkrabbelt, nemen we een afwachtende houding in. Wel blijft TIE in bespreking met partijen die TIE Commerce over willen nemen, want een goed bod, nemen we altijd serieus.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2003. All rights reserved.