De Unie


Achmea - Hervatting CAO overleg

10 november 2003 - De Unie en de overige bonden hebben in overleg met Achmea besloten het CAO overleg te hervatten. Het overleg start op 25 november 2003.

Het uitgangspunt van De Unie voor de onderhandelingen blijft de voorstellenbrief van 31 maart 2003. Voor de duidelijkheid zet ik de belangrijkste voorstellen nog een keer op een rij.
* Wij stellen een looptijd voor van één jaar, van 1 juni 2003 tot en met 31 mei 2004

* Wij stellen voor de salarissen te verhogen met 2,5% per 1 juni 2003

* Wij zijn van mening dat de premiespaarregeling in arbeidsvoorwaardelijke zin niet is komen te vervallen. Wij stellen voor deze met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2003 weer in te voeren. Indien dit onmogelijk blijkt te zijn, het bedrag wat jaarlijks door Achmea aan premie werd verstrekt, beschikbaar te stellen voor een andere aanwending in de arbeidsvoorwaardensfeer.
* Wij stellen voor om een ondernemingspensioenfonds op te richten Dit fonds moet met ingang van 1 januari 2004 functioneren. Tenminste de helft van het bestuur van het
ondernemingspensioenfonds wordt door de vakorganisaties benoemd.
* Wij stellen voor een inventarisatie te maken van alle afspraken en rapportages die in de huidige CAO staan. Het doel is om uitvoering te geven aan de gemaakte afspraken.

Bij deze voorstellen was al rekening gehouden met de economische situatie in 2003. Het najaarsakkoord is niet van invloed op deze onderhandelingen.

Een nullijn voor 2003 is dan ook onbespreekbaar!

Vanzelfsprekend zal ik u van de voortgang op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,

Ewoud Teerink,
bestuurder


* Intropagina Commerciële verzekeringen

maandag, 10 november 2003