FNV BONDGENOTEN



CAO voor Getronics: loon en voordeel voor vakbondsleden

Vakbonden en werkgever zijn tot een akkoord gekomen voor een nieuwe CAO voor Getronics. Naast loon zijn er afspraken gemaakt over voordelen voor vakbondensleden.
Voor het eerst is een collectieve loonsverhoging afgesproken van 1% per 1 november a.s. Tot nu toe werkte Getronics met prestatiebeloning: iedereen die normaal of goed functioneert krijgt er loon bij. Dat was nadelig voor mensen die bovenschalig zijn of die door een of andere reden minder (kunnen) presteren. Bestuurder FNV Bondgenoten Carla Kiburg: 'De laatste jaren ging het minder bij Getronics, wat ook inhield dat de werknemers er minder loon bij kregen. Daarom ben ik blij dat we nu voor iedereen een loonsverhoging hebben kunnen afspreken.'
Op 1 januari 2004 krijgen de werknemers die normaal/goed functioneren er nog eens 1% bij en op 1 april 2004 is er een 0,5% eenmalige loonsverhoging voor iedereen.

FNV Bondgenoten heeft ook voor haar eigen leden afspraken kunnen maken. Leden kunnen hun vakbondscontributie laten betalen via hun bruto-loon, wat een belastingvoordeel oplevert. Dit past in het beleid van de bond om in CAO's meer voor haar leden te bereiken.

De CAO gaat met terugwerkende kracht per 1 juli 2003 in en loopt tot 31 december volgend jaar.

Meer informatie:
Carla Kiburg, bestuurder Getronics FNV Bondgenoten
06-22528673

10 nov 03 11:54