Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 6 november 2003
KLEIN CHEMISCH AFVAL
Met ingang van februari 2003 wordt het klein chemisch afval (K.C.A.) niet meer maandelijks maar één keer in de 2 maanden ingezameld. Bovendien zijn de halteplaatsen en tijden gewijzigd. De chemokar zal op vrijdag 14 november 2003 op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn:

Halteplaatsen Ootmarsum en Oud Ootmarsum
(2^e vrijdag van de maand)

PLAATS

HALTE

TIJDSTIP

Ootmarsum Kerkplein 09.00-09.30 uur
Oud Ootmarsum Café Old Ootmöske 09.45-10.15 uur Oud Ootmarsum parkeerplaats Café De Grens 10.30-11.00 uur Ootmarsum De Wildbaan 12.30-13.00 uur
Ootmarsum Sporthal Wildehof 13.15-13.45 uur
Ootmarsum Albert Heijn 14.00-15.00 uur

PARKEERVERGUNNINGEN OOTMARSUM 2004
Vanaf heden is het mogelijk een parkeervergunning 2004 voor de binnenstad van Ootmarsum aan te vragen. Ook is het mogelijk om een parkeervergunning voor de parkeerterreinen aan de Oostwal en de Smithuisstraat aan te vragen. U kunt een aanvraagformulier voor een parkeervergunning opvragen bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de sector Ruimte, locatie Weerselo, telefoonnummer 0541-854258. Aan de houders van een parkeervergunning 2003 is inmiddels een aanvraagformulier toegezonden. Het aanvraagformulier dient uiterlijk maandag 1 december 2003 bij de gemeente te zijn ontvangen.

Om voor een parkeervergunning in de binnenstad van Ootmarsum in aanmerking te komen, dient u bewoner van de binnenstad en houder van een kenteken van een auto te zijn. De aanvragen die ons op maandag 1 december 2003 hebben bereikt worden als volgt - en voor zover er plaatsen beschikbaar zijn - behandeld:


1. Als eerste worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die in het bezit zijn van een parkeervergunning 2003. Niet zijnde een tweede parkeervergunning voor één adres.
2. Als tweede worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die niet in het bezit zijn van een parkeervergunning 2003. Niet zijnde een tweede parkeervergunning voor één adres.
3. Als derde worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die in het bezit zijn van een tweede parkeervergunning 2003 voor één adres.

4. Als vierde worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die niet in het bezit zijn van een tweede parkeervergunning 2003 voor één adres.

De tarieven voor de parkeervergunningen in de binnenstad van Ootmarsum bedragen 73,55.

Om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning op de parkeerterreinen aan de Oostwal of de Smithuisstraat, dient u omwonende van één van deze parkeerterreinen of ondernemer te zijn. Tevens dient u houder van een kenteken van een auto te zijn. Ook deze aanvragen dienen ons op maandag 1 december 2003 te hebben bereikt. De volgorde van afgifte van parkeervergunningen op de genoemde parkeerterreinen is dezelfde als bij de afgifte van parkeervergunningen voor de binnenstad van Ootmarsum.


1. Het tarief voor omwonenden van de parkeerterreinen aan de Oostwal en de Smithuisstraat bedraagt 73,55.

2. Voor de ondernemers bedraagt het tarief 133,95.
3. Het tarief voor het parkeren in een parkeervak met afsluitbaar klaphek bedraagt 255,35.

Aanvragen die na 1 december 2003 binnenkomen worden - voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn - behandeld in volgorde van binnenkomst. Als u de parkeervergunning in de loop van het jaar inlevert, wordt deze zonder restitutie van de verschuldigde aanvraagkosten ingetrokken.

GEMEENTE DINKELLAND ONTWIKKELT WELSTANDSNOTA
Over smaak valt niet te twisten, ook wanneer het om de schoonheid (of juist het ontbreken daarvan) van bouwplannen gaat. Het welstandstoezicht stelt de gemeente in staat de bouwplannen op zich en de kwaliteit van de bebouwde omgeving te bewaken. Tot de invoering van de nieuwe Woningwet per 1 januari 2003 was het welstandtoezicht landelijk geregeld. De bouwplannen werden getoetst "aan de redelijke eisen van welstand", waarbij de welstandscommissie een adviserende rol had. Er wordt wel eens beweerd dat de toets aan de welstandsaspecten soms willekeurig is en dat het welstandsbeleid en de toets daaraan beslist niet inzichtelijk is.

In de nieuwe wet is een belangrijk deel van de welstandsbepalingen geschrapt en deze schrijft thans voor dat welstandsbeleidsregels in een welstandsnota moeten worden neergelegd, waarbij meer dan tot nu toe een lokale visie op de welstand mogelijk is. Op 1 juli 2004 moet iedere gemeente een dergelijke nota hebben vastgesteld. Heeft een gemeente dat niet gedaan dan mag die gemeente een bouwplan niet meer toetsen aan aspecten van welstand en is dat ook geen weigeringsgrond meer voor een bouwaanvraag.
De gemeente Dinkelland rekent de welstandsaspecten van bouwplannen en de ruimtelijke kwaliteit van de woonomgeving tot haar bestuurlijke verantwoordelijkheid en wil haar - nog te formuleren - welstandsbeleid neerleggen in een welstandsnota. Voorbereidingen zijn gestart. Het Bureau BRO te Vught is als externe deskundige ingeschakeld. De aanpak/voorbereiding kent een drietal fasen, te weten: de oriëntatiefase (waarin we nu zitten), de opstelfase en de besluitfase. Een eerste aanzet voor een welstandsnota is gereed en deze zal als bespreekstuk dienen in de oriëntatiefase.

Het gemeentebestuur acht het van groot belang, dat zo vroeg mogelijk in deze oriëntatiefase met de inwoners wordt gecommuniceerd. Per slot van rekening heeft het nieuwe te ontwikkelen welstandsregime belangrijke consequenties voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid inzake bouwen en ruimtelijke ordening.
Om het welstandsbeleid goed af te stemmen op de wensen en behoeften van de inwoners van Dinkelland is een tijdige inbreng van de inwoners hard nodig. Op 26 november a.s. is om 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis in Denekamp een openbare informatie-avond. Ieder belangstellende is daarbij welkom. Het Bureau BRO zal een toelichting op de eerste aanzet geven, waarna er volop gelegenheid is om vragen te stellen en opmerkingen te maken. De ingekomen reacties zullen worden verwerkt, waarna de definitieve ontwerp-nota zal worden opgesteld. Deze komt naar verwachting in de maand april van 2004 in de inspraak.

OP 7, 8 EN 9 NOVEMBER 2003 VINDT DE JAARLIJKSE KOALE KERMIS IN

OOTMARSUM PLAATS.

Graag uw aandacht voor het navolgende:


1. Er komt wederom één centrale taxistandplaats op het Kerkplein.
2. Dit jaar worden op kosten van de gemeente vier plaszuilen geplaatst. Deze zullen worden geplaatst op: hoek Grotestraat/Dwarsstraat, Kerkplein tegenover stadscafé naast het aggregaat, aan de Denekamperstraat nabij de ingang van Albert Heijn en nabij horecabedrijf Ossenvoort. Wildplassen zal worden beboet.

3. Er is een wegsleepregeling van kracht. Waarschuwingsborden zullen op duidelijk waarneembare locaties worden aangebracht. Voertuigen zullen indien noodzakelijk onverwijld in opdracht van de gemeente op kosten van de eigenaar/bezitter worden weggesleept.

Ook dit jaar zal de gemeente zogeheten klikpalen plaatsen bij de toegangswegen van Ootmarsum. Doel van deze verwijderbare palen is het waarborgen van een ordentelijk verloop van bezoekersstromen, vrijhouden van calamiteitenroutes alsmede het voorkomen c.q. beperken van vandalisme aan hekken en/of borden.

Wij doen op u allen een dringend beroep om met inachtneming van het bovengenoemde er ook dit jaar wederom een feest voor iedereen van te maken.
De gemeenteraad komt op donderdag 6 november a.s. om 19.00 en om 21.00 uur in de vergadering bijeen. U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen. De agendapunten zijn al in de voorlichtingspagina van 30 oktober jl. gepubliceerd.

De gemeenteraad komt op donderdag 13 november a.s. om 19.30 uur in de vergadering bijeen. U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.

5. Vaststelling van de besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 23 oktober 2003

6. Ingekomen stukken en mededelingen

7. Voorstel tot vaststelling van de programmabegroting 2004-2007 en de bijbehorende specifieke besluiten.
OFFICIËLE PUBLICATIES
STRAATNAAMGEVING

Straatnaamgeving Denekamp
Burgemeester en wethouders hebben op 29 september 2003 besloten de westelijke randweg, voorzover gelegen tussen de aansluiting met de Oldenzaalsestraat en Ootmarsumsestraat te Denekamp de naam "Singravenstraat" toe te kennen.

MONUMENTENWET

Aanvraag vergunning ex. art. 11 Monumentenwet 1988 Bij Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Dinkelland is een aanvraag monumentenvergunning ex. art. 11 Monumentenwet 1988 met betrekking tot het rijksmonument ingediend voor het aanbouwen van een lees- annex tuinkamer aan het pand Kerkplein 12 te Ootmarsum. Dit verzoek ligt met ingang van 7 november 2003 gedurende twee weken (tot en met 20 november 2003) ter inzage bij de receptie van de sector Samenleving afdeling Welzijn, locatie Ootmarsumsestraat 4a te Denekamp. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk en gemotiveerd hun zienswijzen kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

RUIMTELIJKE ORDENING

Voornemen tot wijzigen bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met in achtneming van het bepaalde in het bestemmingsplan buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo, dit bestemmingsplan gedeeltelijk te wijzigen. De wijziging voorziet in toekennen van een agrarisch bouwperceel aan de Plegtsweg 20 te Agelo.
Het voornemen ligt met ingang van 7 november gedurende een periode van
2 weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de wijziging kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Met ingang van 7 november 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage de aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan "Buitengebied Ootmarsum" ten behoeve van de aanleg van 12 parkeerplaatsen op een deel van de aangrenzende kruidentuin van de firma Heisterkamp Dranken aan de Eerste Stegge 2 te Ootmarsum. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland.
AANLEGVERGUNNING
Ingekomen aanvraag om aanlegvergunning
aanvraag om aanlegvergunning is ingekomen:

* Everlostraat 19 in Rossum: aanleggen van een poel en houtwal; De aanvraag kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

Verleende aanlegvergunningen
Burgemeester en Wethouders hebben besloten aanlegvergunning te verlenen voor de volgende plannen:


* Kleikoel in Agelo: egaliseren van grond en
* Hezebergweg in Agelo: grondverzet t.b.v. natuurontwikkelingen.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 30 oktober 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.



* Fonteinstraat 13 in Ootmarsum: bouwen carport;
* van Heijdenstraat 4 in Ootmarsum: bouw erker;
* Epmanweg 9 in Denekamp: vergroten garage met carport;
* de Kievit 3 in Denekamp: plaatsen schutting en tuinhuisje en
* Hilbertweg 5 in Weerselo: plaatsen overkapping.
Verleende bouwvergunning
voor het volgende bouwplan:

* Brinkstraat 25, 27 en 29 in Denekamp: veranderen en vernieuwen pand
Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de
Tegen voornoemde besluit kan met ingang van 6 november 2003 op grond
Ingekomen aanvraag om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:

* Lattropperstraat 45 in Denekamp: slopen woning; De aanvraag kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de
Weerselo liggen vanaf 7 november 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30
* J.B.M. Leferink, Schipweg 2 te Rossum voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij.
* Maatschap Oosterbroek, Ootmarsumsestraat 7-9 in Rossum voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij.
* G.A.M. Tenniglo, Steenmatenweg 9 in Agelo voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij.
met 5 december 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Tevens liggen vanaf 7 november ter inzage gedurende een periode van 2 weken de ontwerp-besluiten tot het intrekken van de milieuvergunning van:


* De heer H.J.G.M. Silderhuis, Oostwal 51 te Ootmarsum: een constructiebedrijf, vergunning van 7 september 1966.
* Txell BV, Kloppendijk 52 te Denekamp: een inrichting voor het produceren, assembleren en verhandelen van onderdelen/machines voor de voedingsmiddelen-industrie, vergunning van 2 juni 1998.

Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder tot en met 21 november 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Eveneens ligt vanaf 7 november 2003 ter inzage het ontwerp-besluit inzake het opnemen van een nadere eis bij een melding art. 8.40 van de Wet milieubeheer (Besluit opslag en transport milieubeheer) van:


* Heisterkamp Dranken BV, Eerste Stegge 2 te Ootmarsum. De nadere eis is de volgende: Tussen de opslag van gasflessen en een gebouw van de inrichting mag een afstand zijn van een halve meter.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 5 december 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.

Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Heisterkamp Dranken BV, Eerste Stegge 2 te Ootmarsum in verband met het oprichten van een inrichting volgens het Besluit opslag- en transport milieubeheer.

* Begri Attractie Verhuur, Hanzeweg 11 te Denekamp in verband met het oprichten van een inrichting voor de opslag en verkoop van consumentenverkoop volgens het Besluit opslag vuurwerk milieubeheer.

Eén ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:
* Stichting Dorpshuis Deurningen voor het houden van een zaalvoetbaltoernooi op de volgende data:


+ 3 en 4 januari 2004;

+ 11 januari 2004;

+ 18 januari 2004;

+ 25 januari 2004;

Tijd: 22.00 tot 03.00 uur in sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen.


* J.C.V. de Greune Köttelpeerkes voor het rondtrekken met de hooghedenwagen en een lotenverkoop op zaterdag 27 december 2003 van 11.00 tot 17.00 uur.

* Stadscafé In Den Guldene Crone voor het houden van de opkomst van de markies en receptie van De Siepeljonkers op 10 januari 2004 van 19.30 tot 01.00 uur en op 11 januari 2004 van 15.00 tot 21.00 uur.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

COLLECTEN EN KLEDINGINZAMELING
Er is voor week 46, van 10 tot en met 15 november 2003 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend. Bent u geboren in 1943?
Dan wordt u opgeroepen voor het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelnemen aan het onderzoek is gratis.

Het bevolkingsonderzoek wordt in Twente georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT).

Hoe werkt het bevolkingsonderzoek?

1. Iedere vrouw van 30 tot en met 60 jaar ontvangt automatisch eens in de 5 jaar een uitnodiging om aan het bevolkingsonderzoek deel te nemen.
Bent u in 2003 60 jaar (geboren in 1943)? Dan ontvangt u in de periode van 10 november tot en met 24 december 2003 via de SBBT of uw eigen huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Bij deze oproep zit meer informatie over hoe het onderzoek precies wordt gedaan.


2. U maakt vervolgens een afspraak met uw eigen huisarts. Op de afgesproken tijd gaat u met uw uitnodiging en de laboratoriumkaart die u bij uw uitnodiging hebt ontvangen, naar uw huisarts. De huisarts of de assistente maakt het uitstrijkje. Het uitstrijkje wordt opgestuurd naar een laboratorium waar het wordt onderzocht.


3. De uitslag wordt naar uw huisarts gestuurd. Uw huisarts vertelt u precies wanneer u hem of haar kunt bellen voor de uitslag.

Valt u in de doelgroep die tussen 10 november en 24 december 2003 wordt uitgenodigd, en heeft u géén uitnodiging gehad? Neem dan ná 4 januari contact op met de SBBT: 074 - 247 01 42 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).

Heeft u nog vragen?
Bel dan met de SBBT: 074 - 247 01 42 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Of kijk op www.uitstrijkje.nl